Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Tudorel Toader: Prioritatea MJ constă în finalizarea lucrărilor începute în anii anteriori
06.02.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 5 februarie 2018, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a transmis următoarele, prin intermediul paginii personale de Facebook:

„Investiții la Curțile de Apel

Pentru investițiile în sediile de instanță, finanțate din buget propriu, prioritatea Ministerului Justiției constă în finalizarea lucrărilor începute în anii anteriori precum și cele nefinalizate în cadrul Acordului de Împrumut cu Banca Mondială.

Valoarea acestor angajamente este de două ori mai mare decât bugetul mediu anual (pe ultimii 5 ani) de investiții al Ministerului Justiției.

În perioada 2016-2017, 33,61% din fondurile totale pentru investiții la nivelul instanțelor, au fost alocate Curții de Apel Ploiești, în principal pentru finalizarea obiectivului de investiții Palatul de Justiție Prahova și a lucrărilor de Consolidare şi reparații capitale Tribunalul Prahova. Pentru anul 2018, alocarea este de 40,76%.

Noi lucrări ar trebui să fie angajate exclusiv în baza prioritizării rezultate în urma bilanțului principalelor obiective de investiții în infrastructura fizică a instanțelor şi parchetelor.

De asemenea, conform studiului de pre-fezabilitate, contractat de către Ministerul Justiției în anul 2015, în județul Prahova, localitatea Berceni, va fi realizat un Penitenciar a cărui valoare estimată, conform studiului depășește 100 milioane de euro.

Programul național de consolidare a infrastructurii instanțelor de judecată cuprinde 27 sedii de instanțe, se derulează prin bugetul MDRAP și este operat de către Compania Națională de investiții. Situația pe cele două componente:
– componenta 1 – de reabilitare a sediilor existente ale instanțelor – total de 14 obiective, din care: 2 sedii de instanță finalizate, 3 instanțe – lucrări în curs de execuție, 9 instanțe – lucrări de intervenții aflate în etapa de proiectare și avizare;
– componenta 2 – de execuție a sediilor noi de instanță – în luna februarie 2017 (la mai mult de 2 ani de la demararea programului), componenta nu era operațională. Începând cu data de 3 mai 2017, moment la care a fost emis Ordinul Ministrului Justiției pentru aprobarea Temelor standard de proiectare, componenta a devenit operațională. Cu toate acestea, dintr-un total de 13 sedii noi de instanțe incluse în program, numai pentru 4 s-au putut continua dezvoltarea investițiilor, deoarece situații juridice în legătură cu terenurile transmise Ministerului Justiției (chiar și de 5 ani), nu au permis continuarea demersurilor. A fost elaborat un plan de măsuri pentru fiecare situație identificată.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti