Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Declarație comună a rectorilor Universității din București și SNSPA
06.02.2018 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Luni, 5 februarie 2018, Școala Națională de Studii Politice și Administrative a dat publicității declarația comună a lui Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, și Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

În contextul evenimentelor care au avut loc în ultimele două săptămâni și care au determinat, în diferite forme, un val de reacții la adresa rectorilor unor instituții de învățământ superior și, implicit, la adresa Consiliului Național al Rectorilor, dorim să facem următoarele precizări:

1. Universitatea din București și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) au pledat în permanență pentru consolidarea mecanismelor care să garanteze autonomia universitară. În completarea normelor legale, prevăzute în Constituția României [Art. 32, alin. (6)] și în Legea Educației Naționale nr. 1/2011 [Art. 3, litera k], considerăm că fiecare instituție de învățământ superior are obligația să elaboreze propriile norme interne, care să asigure garantarea autonomiei universitare și evitarea înregimentării politice a universităților.

2. În toate statele dezvoltate neimplicarea politică a conducerii universităților este o garanție a faptului că opiniile specialiștilor din instituțiile de învățământ superior, exprimate prin publicații de specialitate, studii, propuneri de politici publice, analize critice, dezbateri etc. sunt rezultatul expertizei acumulate în decenii de muncă și nu sunt influențate de factori externi spațiului academic;

3. Universitatea din București și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) vor demara, în cel mai scurt timp, un amplu proces de documentare, analiză și formulare de propuneri pentru elaborarea unui ghid de bune practici în managementul universitar, care să contribuie la clarificarea raportului dintre universitate, ca instituție autonomă, și orice alt actor din spațiul public, inclusiv actorii politici.

Ne exprimăm convingerea că acest demers va fi susținut de toate instituțiile de învățământ superior din țară, iar Consiliul Național al Rectorilor, organism apolitic, va sprijini această inițiativă.

Irina RîmaruPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.