« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Moldova la CEDO: cauza pendinte Theo National Construct SRL. Neobservarea de către instanță a împlinirii termenului de prescripție și dreptul de proprietate (miza: 1 milion de euro)
07.02.2018 | Mihaela MAZILU-BABEL

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Secția a doua, CEDO

Cererea nr. 72783/11
THEO NATIONAL CONSTRUCT S.R.L. împotriva Republicii Moldova
depusă la 19 noiembrie 2011 și comunicată la 17 ianuarie 2018

1. Obiectul cauzei (precum este redat de CEDO și tradus de noi cu ajutorul lui Google Translate)

Reclamanta este o societate cu răspundere limitată înființată în România. A investit peste un milion de euro într-o societate cu răspundere limitată în Moldova. Ca urmare a procedurilor civile inițiate de partenerul său din Moldova, compania reclamantă și-a pierdut investiția în favoarea acesteia din urmă. Potrivit societății reclamante, modul în care instanțele naționale au examinat cazul au dezvăluit încălcarea drepturilor sale garantate de articolul 1 din Protocolul nr. 1 la Convenție foe numai pentru faptul că instanțele nu au aplicat termenul de prescripție incident.

Compania reclamantă susține că a avut loc o încălcare a articolului 1 din Protocolul nr. 1 la Convenție.

2. Întrebare comunicată

A existat o încălcare a dreptului reclamantei de a se bucura de bunurile sale, în sensul articolului 1 din Protocolul nr. 1 la Convenție?

dr. Mihaela Mazilu-Babel

 
Secţiuni: CEDO, Corporate, Drept civil, Procedură civilă | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD