Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
Print Friendly, PDF & Email

Măsuri fiscal-bugetare I Proiect. Aviz pozitiv cu rezerve din partea MJ. UPDATE: Aprobare
09.02.2018 | JURIDICE.ro


UPDATE 8 februarie 2018: Guvernul României a aprobat o Ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, potrivit unui comunicat.

Actul normativ are în vedere, în principal, evitarea diminuării veniturilor de natură salarială ale angajaților, ca urmare a transferului contribuțiilor sociale. Totodată, OUG prevedere măsuri menite să conserve venitul net realizat de către angajații care lucrează cu fracțiune de normă, atât în sistemul public, cât și în sistemul privat.

***

8 februarie 2018: Ministerul Justiției a avizat pozitiv, cu rezerve, proiectul de Ordonanță de urgență pentru modificarea Ordonanței de urgență nr. 79/2017 pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, potrivit digi24.ro.

În avizul Ministerului Justiției se arată că „stabilirea în sarcina angajatorilor a obligației de a suporta o parte din sarcina fiscală datorată conform legii de către anumite categorii de angajați ar putea contraveni principiului justei așezări a sarcinilor fiscale stipulat în Constituție. (…)

Ministerul Justiției nu își poate asuma responsabilitatea cu privire la efectele aplicării măsurilor, inclusiv cu privire la posibilitatea apariției unor situații litigioase.”

***

7 februarie 2018: Ministerul Finanțelor Publice a lansat în dezbatere publică forma consolidată a proiectului de Ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

****

6 februarie 2018: Ministerul Finanțelor Publice a lansat în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate