BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
Print Friendly, PDF & Email

CJUE. C-380/16, CE v. Germania. Neîndeplinirea obligațiilor în materie de TVA

08.02.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Neîndeplinirea obligațiilor de către un stat membru – Impozitare – Taxa pe valoarea adăugată (TVA) – Directiva 2006/112 / CE – Articolul 73 – Bază impozabilă – Articolele 306-310 – Sistemul special pentru agenții de voiaj – Excluderea acestui tip de vânzări pentru societățile afiliate – Determinarea generală a bazei de impozitare pentru o anumită perioadă – Incompatibilitate

Joi, 8 februarie 2018, Curtea de Justiție a Uniunii Europene s-a pronunțat în cauza C-380/16.

Curtea a statuat că Germania nu și-a îndeplinit obligațiile care îi incumbă în virtutea articolelor 73 și 306-310 din directiva TVA prin faptul de a fi exclus de la beneficiul regimului special, potrivit căruia serviciile de călătorie prestate de agențiile de turism clienților lor sunt considerate ca fiind un serviciu unic, persoanele care utilizează serviciile de călătorie în scop profesional. De asemenea, acest stat membru și-a încălcat obligațiile in baza acelorași articole permițând agențiilor de turism să determine baza de impunere în mod global pentru „categorii de prestații” și, respectiv, pentru toate călătoriile efectuate într-o anumită perioadă.

:: Hotărârea (în limba franceză)

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week