Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

CCR a primit vizita unei delegații a Comisiei de la Veneția


9 februarie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 8 februarie 2018, Curtea Constituțională a României a informat că, la data de 6 februarie 2018, Valer Dorneanu, președintele CCR, a avut o întâlnire de lucru cu delegaţia experților Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), potrivit unui comunicat.

Vizita delegației străine se înscrie în procedura obișnuită de consultare a autorităților publice naționale cu privire la elaborarea și adoptarea unui act normativ în privința căruia a fost solicitată opinia Comisiei de la Veneția, în cazul de față fiind vorba despre proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii.

La întâlnire au participat din partea Curţii Constituţionale, Livia Doina Stanciu, Simona-Maya Teodoroiu, Mona-Maria Pivniceru, Petre Lăzăroiu şi Mircea-Ştefan Minea, judecători ai Curţii Constituţionale, precum şi Claudia-Margareta Krupenschi, prim-magistrat-asistent delegat şi director al cabinetului preşedintelui.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte privind controlul de constituționalitate anterior promulgării legilor, jurisprudența CCR și compatibilitatea proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii cu standardele internaționale în materia drepturilor omului şi a libertăților fundamentale.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii