Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Iași. Raportul de bilanț al activității profesionale desfășurate în anul 2017
08.02.2018 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Joi, 8 februarie 2018, Tribunalul Iași a transmis următoarele, potrivit unui comunicat:

„Astăzi, 8 februarie 2018, a avut loc, la sediul Tribunalului Iași, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul acestei instanțe, în cadrul căreia a fost dezbătut Raportul de bilanț al activității profesionale desfășurate de Tribunalul Iaşi în anul 2017.

La Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Iași au participat, în calitate de invitați, președintele și vicepreședintele Curții de Apel Iași, președinții judecătoriilor arondate, precum și reprezentanți ai Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iași și ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În acest context, menționăm că și în anul 2017 Tribunalul Iași a continuat să se mențină pe poziția a IV-a în ierarhia tribunalelor cu cel mai mare volum de activitate și, de asemenea, a continuat să fie o instanță eficientă din perspectiva indicatorilor de eficiență stabiliți de Consiliul Superior al Magistraturii, în funcție de care se evaluează performanța instanțelor.

În anul 2017, pentru al doilea an consecutiv, Tribunalul Iași a înregistrat o creștere a numărului de dosare noi cu 8% (adică cu 1.411 dosare) față de anul precedent, în condițiile în care și în 2016 dosarele noi înregistraseră o creștere de 6% față de 2015. În concret, în 2017, la Tribunalul Iași s-au înregistrat un număr de 19.153 dosare noi, în timp ce numărul total al cauzelor (dosare vechi + noi) aflate pe rolul instanței în anul precedent a fost 29.145 dosare (cu 6 % mai mult față de 2016).

În fine, precizăm faptul că, în anul 2017, la Tribunalul Iaşi s-a înregistrat o încărcătură medie/judecător ce a funcţionat efectiv de 715,8 dosare.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate