BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Galați. Executarea în România a pedepsei pentru viol asupra unei persoane în vârstă și omor. Respingere
10.02.2018 | Daniela NICULCEA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

Curtea de Apel Galați a hotărât că, deși sunt îndeplinite partial condițiile prevăzute de Legea nr. 302/2004, republicată cu modificările și completările ulterioare, pentru a se putea dispune recunoașterea hotărârii străine și transferarea condamnatului în România – hotărârea de condamnare este definitivă și executorie, infracțiunile pentru care a fost condamnat sunt prevăzute și de legea penală română iar condamnatul a consimțit la executarea pedepsei în România -, nu sunt îndeplinite cerințele prevăzute de art. 136 alin. 1 lit. d), f) în referire la art. 136 alin. 2 lit. i), j) din Legea nr. 302/2004, Curtea apreciind că executarea în România a pedepsei închisorii nu este de natură să faciliteze reintegrarea socială a persoanei condamnate având în vedere că aceasta a părăsit România, stabilindu-și domiciliul într-un alt stat, iar legăturile sale cu statul român nu sunt semnificative, și a comis infracțiuni grave, de natură să alarmeze societatea și să facă îndoielnică reintegrarea sa socială în România. În speță, instanța a respins sesizarea autorităților judiciare sârbe privind cererea condamnatului de executare în România a hotărârii pronunțată de Tribunalul din Pozarevac (Republica Serbia). (Decizia nr. 205/2017 din data de 13 decembrie 2017 pronunțată de Secția penală și pentru cauze cu minori a Curții de Apel Galați având ca obiect recunoașterea hotărârilor penale sau a altor acte judiciare străine)

Daniela Niculcea, studentă la Facultatea de Drept, Universitatea din București

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate