Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Procurarea de droguri. O chestiune delicată

15.02.2018 | Augustin ZĂBRĂUŢANU
Augustin Zabrautanu

Augustin Zăbrăuțanu

Procurarea de droguri este o chestiune delicată în economia interpretării acestor activități, pentru că m-am gândit la acest lucru acum câțiva ani când am avut un dosar și practic concluzia la care am ajuns a fost următoarea: doar în situația în care o doză/o țigară îți este oferită pentru consumul imediat, nu ai cumpărat-o, nu ai procurat-o cumva, pentru că atunci intri sub incidența aceea de reglementare, într-adevăr ai putea ajunge în situații de consumator care să nu fie pedepsit penal. Această procurare în sine ar însemna, din perspectiva mea cel puțin, orice acțiune pe care tu o faci în vederea obținerii acestui lucru, chiar și fără să plătești neapărat.

Scopul legii penale nu este pedepsirea în sine, ci apărarea relațiilor sociale respective. Discutăm despre sănătate, pot fi modalități de a autoriza anumiți agenți economici sau baruri specializate unde să fie verificate și unde să poată să fumeze țigara de canabis. Nu discutăm despre prescripția medicală care este o altă discuție, cel puțin în Statele Unite, o discuție foarte aprinsă în ultimii ani cu dezvoltări diferite de la stat la stat. În unele state a devenit legal.

Av. Augustin Zăbrăuțanu, ZĂBRĂUȚANU POPESCU & ASOCIAȚII

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii Aspecte practice privind traficul de droguri și celelalte infracțiuni din Legea 143/2000, ediția 169 organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

 


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.