Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Procurarea de droguri. O chestiune delicată


15 februarie 2018 | Augustin ZĂBRĂUŢANU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Augustin Zabrautanu

Augustin Zăbrăuțanu

Procurarea de droguri este o chestiune delicată în economia interpretării acestor activități, pentru că m-am gândit la acest lucru acum câțiva ani când am avut un dosar și practic concluzia la care am ajuns a fost următoarea: doar în situația în care o doză/o țigară îți este oferită pentru consumul imediat, nu ai cumpărat-o, nu ai procurat-o cumva, pentru că atunci intri sub incidența aceea de reglementare, într-adevăr ai putea ajunge în situații de consumator care să nu fie pedepsit penal. Această procurare în sine ar însemna, din perspectiva mea cel puțin, orice acțiune pe care tu o faci în vederea obținerii acestui lucru, chiar și fără să plătești neapărat.

Scopul legii penale nu este pedepsirea în sine, ci apărarea relațiilor sociale respective. Discutăm despre sănătate, pot fi modalități de a autoriza anumiți agenți economici sau baruri specializate unde să fie verificate și unde să poată să fumeze țigara de canabis. Nu discutăm despre prescripția medicală care este o altă discuție, cel puțin în Statele Unite, o discuție foarte aprinsă în ultimii ani cu dezvoltări diferite de la stat la stat. În unele state a devenit legal.

Av. Augustin Zăbrăuțanu, ZĂBRĂUȚANU POPESCU & ASOCIAȚII

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii Aspecte practice privind traficul de droguri și celelalte infracțiuni din Legea 143/2000, ediția 169 organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică