achiziţii publice, afaceri transfrontaliere, arbitraj, asigurări, BANKING, concurenţă, construcţii, contencios administrativ, contravenţii, cyberlaw, data protection, drept civil, drept comercial, drept constituţional, DREPT PENAL, DREPTUL FAMILIEI, dreptul muncii, dreptul sportului, dreptul UE, energie, executare silită, fiscalitate, fuziuni & achiziţii, health & pharma, infrastructură, INSOLVENŢĂ, jocuri de noroc, LITIGII, media & publicitate, mediere, piaţa de capital, PROCEDURĂ CIVILĂ, proprietate intelectuală, protecţia consumatorilorprotecţia mediului, SOCIETĂŢI, telecom
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Ziua siguranței pe internet

6 februarie 2018 | Cristian JURA, Ana-Maria ANTONOVICI
DREPT PENAL
Cristian Jura

Cristian Jura

Ana-Maria Antonovici

Ana-Maria Antonovici

Ziua siguranței pe internet (Safer Internet Day) este marcată, anual, la data de 6 ianuarie.

În 2018, la nivel internațional, sloganul evenimentului este „Creați, conectați și împărtășiți respectul: un internet mai bun începe cu tine„, care reprezintă un apel pentru acțiune, adresat tuturor persoanelor, în vederea conștientizării rolului societății în crearea unui Internet mai sigur.

În România, Ziua Siguranței pe Internet a fost sărbatorită pentru prima dată în anul 2008, iar de atunci se sărbătorește în fiecare an prin două evenimente naționale:
– un concurs național adresat tuturor elevilor din țară, școlilor, grădinițelor și voluntarilor
– o conferință de presă în cadrul căreia sunt premiate cele mai bune proiecte participante la concurs.

In cadrul concursului elevii trebuie sa participe cu un proiect multimedia care sa reflecte tema stabilită de comun acord de membrii INSAFE. Tema face referire la diverse situații cu care se confruntă copiii și tinerii în mediul online iar ei trebuie sa descrie modul în care ar trata o astfel de situație.

Conferința de presă are loc în ziua în care se sărbătorește Safer Internet Day iar unul dintre momentele cheie este premierea câștigătorilor concursului național.

Web-site-ul oficial al campaniei este: https://www.saferinternetday.org/

* Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Ana-Maria Antonovici
Intern SSJ


Aflaţi mai mult despre , ,

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.