CyberlawDrept civilDrept constituţionalUEBusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporate
ComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Germania. Politici cu privire la confidențialitatea pe Facebook, invalide

13.02.2018 | Irina RÎMARU
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Marți, 16 ianuarie 2018, un tribunal regional din Germania a statuat că unele dintre politicile cu privire la confidențialitatea pe Facebook sunt invalide, potrivit bbc.com.

Tribunalul a hotărât că Facebook nu a făcut suficiente demersuri pentru a-i înștiința pe utilizatori că a activat în mod implicit anumite setări cu privire la confidențialitate. Printre acestea se numără cerința ca utilizatorii să își ofere numele reale, ori opțiunea de a distribui locația cu persoana cu care comunici pe messenger, existând, de asemenea, un acord cu Google ca profilul personal să apară în căutările de pe platformă.

Instanța consideră că rețeaua de socializare ar trebui să ceară pe viitor consimțământul informat al utilizatorului cu privire la aceste aspecte personale.

Facebook răspunde acuzațiilor, sugerând că produsele și politicile vor suferi unele schimbări, pentru a se plia pe noile schimbări apărute în lege.

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.