BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Mediu
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Decizia Comisiei privind adoptarea programului de lucru multianual LIFE pentru perioada 2018-2020
14.02.2018 | Elena ALBU

 
SMARTBILL
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 39/11 din 13.02.2018 a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2018/210 a Comisiei din 12 februarie 2018 privind adoptarea programului de lucru multianual LIFE pentru perioada 2018-2020.

Pentru a asigura punerea în aplicare a programului LIFE (program pentru mediu și politici climatice), este necesară adoptarea unui program de lucru multianual pentru perioada 2018-2020.

Pentru a stabili un cadru de punere în aplicare a celor două subprograme ale programului LIFE, programul de lucru multianual pentru perioada 2018-2020 ar trebui să specifice repartizarea orientativă a fondurilor între diversele domenii prioritare și tipuri de finanțare, temele de proiect care transpun în practică prioritățile tematice stabilite în anexa III la Regulamentul (UE) nr. 1293/2013, metodologia tehnică de selecție, criteriile de atribuire a granturilor și calendarele orientative pentru cererile de propuneri.

Programul de lucru multianual pentru perioada 2018-2020 ar trebui să conțină, de asemenea, rezultate calitative și cantitative, indicatori și obiective-țintă pentru fiecare domeniu prioritar și fiecare tip de proiect, în conformitate cu indicatorii de performanță și cu obiectivele specifice stabilite pentru fiecare domeniu prioritar, pentru a facilita evaluarea rezultatelor și a impactului programului.

Cele două instrumente financiare inovatoare care au fost identificate drept instrumente adecvate pentru finanțarea proiectelor, în conformitate cu articolul 17 alineatul (4) din Regulamentul (UE) nr. 1293/2013, și au fost testate pe tot parcursul programului de lucru multianual LIFE pentru perioada 2014-2017 și-au demonstrat potențialul în ceea ce privește mobilizarea de fonduri de la investitori în domeniul biodiversității și în cel al atenuării schimbărilor climatice și adaptării la acestea, eliminând astfel actualele bariere financiare din calea dezvoltării de proiecte în domeniile respective. Prin urmare, aceste instrumente-pilot ar trebui să fie utilizate în continuare.

Având în vedere experiența dobândită de Banca Europeană de Investiții (BEI), precum și acoperirea geografică a BEI care îi permite să ajungă la beneficiari potențiali din întreaga Uniune, ar trebui ca punerea în aplicare a Mecanismului de finanțare a capitalului natural și a Instrumentului de finanțare privată pentru eficiență energetică, finanțate prin contribuții de la programul LIFE, să rămână în sarcina acestei instituții.

Pentru a nu exista întreruperi în aplicarea Regulamentului (UE) nr. 1293/2013, prezenta decizie ar trebui să se aplice începând din ziua următoare datei la care ia sfârșit aplicabilitatea programului de lucru multianual LIFE pentru perioada 20142017.

Astfel, se adoptă programul de lucru multianual LIFE pentru perioada 2018-2020.

Prezenta decizie se aplică de la 1 ianuarie 2018. Prezenta decizie intră în vigoare la 14 februarie 2018.

Consilier juridic Elena Albu


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.