Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizia Comisiei privind adoptarea programului de lucru multianual LIFE pentru perioada 2018-2020
14.02.2018 | Elena ALBU

Secţiuni: Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 39/11 din 13.02.2018 a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2018/210 a Comisiei din 12 februarie 2018 privind adoptarea programului de lucru multianual LIFE pentru perioada 2018-2020.

Pentru a asigura punerea în aplicare a programului LIFE (program pentru mediu și politici climatice), este necesară adoptarea unui program de lucru multianual pentru perioada 2018-2020.

Pentru a stabili un cadru de punere în aplicare a celor două subprograme ale programului LIFE, programul de lucru multianual pentru perioada 2018-2020 ar trebui să specifice repartizarea orientativă a fondurilor între diversele domenii prioritare și tipuri de finanțare, temele de proiect care transpun în practică prioritățile tematice stabilite în anexa III la Regulamentul (UE) nr. 1293/2013, metodologia tehnică de selecție, criteriile de atribuire a granturilor și calendarele orientative pentru cererile de propuneri.

Programul de lucru multianual pentru perioada 2018-2020 ar trebui să conțină, de asemenea, rezultate calitative și cantitative, indicatori și obiective-țintă pentru fiecare domeniu prioritar și fiecare tip de proiect, în conformitate cu indicatorii de performanță și cu obiectivele specifice stabilite pentru fiecare domeniu prioritar, pentru a facilita evaluarea rezultatelor și a impactului programului.

Cele două instrumente financiare inovatoare care au fost identificate drept instrumente adecvate pentru finanțarea proiectelor, în conformitate cu articolul 17 alineatul (4) din Regulamentul (UE) nr. 1293/2013, și au fost testate pe tot parcursul programului de lucru multianual LIFE pentru perioada 2014-2017 și-au demonstrat potențialul în ceea ce privește mobilizarea de fonduri de la investitori în domeniul biodiversității și în cel al atenuării schimbărilor climatice și adaptării la acestea, eliminând astfel actualele bariere financiare din calea dezvoltării de proiecte în domeniile respective. Prin urmare, aceste instrumente-pilot ar trebui să fie utilizate în continuare.

Având în vedere experiența dobândită de Banca Europeană de Investiții (BEI), precum și acoperirea geografică a BEI care îi permite să ajungă la beneficiari potențiali din întreaga Uniune, ar trebui ca punerea în aplicare a Mecanismului de finanțare a capitalului natural și a Instrumentului de finanțare privată pentru eficiență energetică, finanțate prin contribuții de la programul LIFE, să rămână în sarcina acestei instituții.

Pentru a nu exista întreruperi în aplicarea Regulamentului (UE) nr. 1293/2013, prezenta decizie ar trebui să se aplice începând din ziua următoare datei la care ia sfârșit aplicabilitatea programului de lucru multianual LIFE pentru perioada 20142017.

Astfel, se adoptă programul de lucru multianual LIFE pentru perioada 2018-2020.

Prezenta decizie se aplică de la 1 ianuarie 2018. Prezenta decizie intră în vigoare la 14 februarie 2018.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti