Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

CERT-RO a lansat proiectul eCSI. UPDATE: Primul workshop

02.07.2018 | JURIDICE.ro

2 iulie 2018: Vineri, 29 iunie 2018, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a informat că a avut loc, la Constanța, primul workshop din cadrul proiectului “Enhanced National Cyber Security Services and Capabilities for Interoperabilities – eCSI”, potrivit unui comunicat.

La eveniment au participat peste 40 de reprezentanți din mediul public, privat și academic, care au dezbătut cele mai bune metode de interconectare la Platforma Națională de Securitate Cibernetică dezvoltată în cadrul proiectului. Capabilitățile dezvoltate vor permite interconectarea platformei CERT-RO cu platforma de cooperare dezvoltată la nivel european și vor contribui la asigurarea conformității CERT-RO cu cerințele Directivei NIS.

***

15 februarie 2018: Miercuri, 14 februarie 2018, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a informat că a lansat proiectul “Enhanced National Cyber Security Services and Capabilities for Interoperability – eCSI”, potrivit unui comunicat.

Proiectul își propune să extindă capabilitățile CERT-RO în domeniul securității cibernetice și serviciile pe care instituția le oferă la nivel național. Durata de implementare a proiectului este de doi ani, perioadă pe parcursul căreia se urmărește interconectarea CERT-RO cu platforma de cooperare dezvoltată la nivel european și asigurarea conformității CERT-RO cu cerințele Directivei Uniunii Europene privind un nivel comun ridicat de securitate a rețelelor (Directiva NIS).

La evenimentul de lansare a proiectului au participat Manuela Catrina, secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Cătălin Aramă, director general al CERT-RO, Mircea Grigoraș, director general adjunct al CERT-RO, reprezentanți ai autorităților și companiilor vizate de Directiva NIS, furnizori de servicii de internet, reprezentanți ai mediului academic și specialiști în securitate cibernetică.


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.