Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

CERT-RO a lansat proiectul eCSI

15 februarie 2018 | JURIDICE.ro

Miercuri, 14 februarie 2018, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a informat că a lansat proiectul “Enhanced National Cyber Security Services and Capabilities for Interoperability – eCSI”, potrivit unui comunicat.

Proiectul își propune să extindă capabilitățile CERT-RO în domeniul securității cibernetice și serviciile pe care instituția le oferă la nivel național. Durata de implementare a proiectului este de doi ani, perioadă pe parcursul căreia se urmărește interconectarea CERT-RO cu platforma de cooperare dezvoltată la nivel european și asigurarea conformității CERT-RO cu cerințele Directivei Uniunii Europene privind un nivel comun ridicat de securitate a rețelelor (Directiva NIS).

La evenimentul de lansare a proiectului au participat Manuela Catrina, secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Cătălin Aramă, director general al CERT-RO, Mircea Grigoraș, director general adjunct al CERT-RO, reprezentanți ai autorităților și companiilor vizate de Directiva NIS, furnizori de servicii de internet, reprezentanți ai mediului academic și specialiști în securitate cibernetică.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.