Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
JURIDICE
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Reglementarea cursurilor de etică și integritate academică în învățământul superior

15.02.2018 | Alexandru MATEI

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 140 din data de 14 februarie 2018, a fost publicat Ordinul nr. 3131/2018 privind includerea în planurile de învățământ, pentru toate programele de studii universitare organizate în instituțiile de învățământ superior din sistemul național de învățământ, a cursurilor de etică și integritate academică.

Astfel, începând cu anul universitar 2018-2019 instituțiile de învățământ superior din sistemul național de învățământ, vor fi obligate să includă în planurile de învățământ cursuri de etică și integritate academică.

Cursurile vor avea durata de minimum 14 ore pentru fiecare program de studii universitare de licență și master. În cadrul ciclului de studii universitare de licență cursurile sunt opționale, fiind obligatorii doar pentru ciclul de studii universitare de master și doctorat.

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) va avea în vedere includerea în „Standardele specifice de evaluare pe domenii de studii”, respectiv în propunerea cu privire la Metodologia de evaluare a studiilor doctorale, a unor prevederi referitoare la cursurile de etică și integritate academică.

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.