Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Reglementarea cursurilor de etică și integritate academică în învățământul superior
15.02.2018 | Alexandru MATEI

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 140 din data de 14 februarie 2018, a fost publicat Ordinul nr. 3131/2018 privind includerea în planurile de învățământ, pentru toate programele de studii universitare organizate în instituțiile de învățământ superior din sistemul național de învățământ, a cursurilor de etică și integritate academică.

Astfel, începând cu anul universitar 2018-2019 instituțiile de învățământ superior din sistemul național de învățământ, vor fi obligate să includă în planurile de învățământ cursuri de etică și integritate academică.

Cursurile vor avea durata de minimum 14 ore pentru fiecare program de studii universitare de licență și master. În cadrul ciclului de studii universitare de licență cursurile sunt opționale, fiind obligatorii doar pentru ciclul de studii universitare de master și doctorat.

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) va avea în vedere includerea în „Standardele specifice de evaluare pe domenii de studii”, respectiv în propunerea cu privire la Metodologia de evaluare a studiilor doctorale, a unor prevederi referitoare la cursurile de etică și integritate academică.

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.