Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

CNCD s-a autosesizat ref. declarațiile premierului. UPDATE: Viorica Dăncilă a prezentat scuze. Hotărârea CNCD


27 februarie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

27 februarie 2018: Luni, 26 februarie 2018, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a hotărât, cu majoritate, că declarația Vioricăi Dăncilă, prim-ministrul României, se încadrează în limitele libertății de exprimare și nu constituie discriminare, potrivit unui comunicat.

De asemenea, lipsa intervenției moderatorului Mihai Gâdea nu constituie discriminare.

***

UPDATE 16 februarie 2018: Viorica Dăncilă a transmis scuze pentru declarațiile sale din cadrul unei emisiuni televizate și a precizat că prin comparația făcută nu a dorit să aducă jigniri persoanelor cu tulburări din spectrul autismului, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Totodată, la finalul evenimentului de prezentare a bilanțului activității Inspectoratului General al Poliției Române, premierul și-a manifestat regretul cu privire la declarația în cauză, potrivit unui a doilea comunicat.

Viorica Dăncilă: „Îmi pare rău, o să vedeţi în perioada următoare, nu am vrut să fac nicio analogie, dimpotrivă, pentru că întotdeauna am sprijinit persoanele cu probleme şi voi face acest lucru în continuare. Îmi pare rău că s-a făcut această analogie, nu a fost în intenția mea şi vă asigur că nu aş face acest lucru niciodată. Deja am dat un comunicat prin care îmi cer scuze. Am să iau legătura cu organizațiile, am să sun personal la cei care au făcut această sesizare şi am să le spun că nu a fost intenția mea să fac acest lucru. Voi face toate demersurile, nu pentru a evita o sancțiune, să nu înțelegi acest lucru. Chiar îmi pare rău că s-a înțeles acest lucru, empatizez total cu oamenii care au astfel de probleme. Mă voi implica ca să construiesc o strategie bună şi pentru astfel de persoane şi pentru alte persoane cu dizabilităţi care se confruntă cu probleme.

***

16 februarie 2018: Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în cazul unei declarații a Vioricăi Dăncilă, prim-ministrul României, potrivit unui comunicat.

În cadrul emisiunii Sinteza zilei, Viorica Dăncilă a declarat: „Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţă”.

Audierea persoanelor implicate, respectiv Viorica Dăncilă și Mihai Gândea, moderatorul emisiunii, va avea loc la data de 20 februarie 2018.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică