« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
 1 comentariu

Gunther Krichbaum: Înlăturarea MCV pentru România este complet exclusă
16.02.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 16 februarie 2018, Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag (Germania), a transmis o scrisoare lui Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, prin care i-a solicitat să nu suspende aplicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare în cazul României și să ia în considerare suspendarea dreptului de vot al statului român în Consiliul Uniunii Europene, potrivit hotnews.ro.

Text integral:

„Stimate domnule președinte,

În calitate de Președinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul federal al Germaniei, urmăresc actualele evoluții politice interne din România cu mare îngrijorare. Începând cu alegerile din decembrie 2016, diferitele guverne ale României au lucrat sistematic pentru amnistierea membrilor de partid condamnați pentru fapte de corupție și fraudă electorală și pentru a împiedica viitoare investigații de corupție.

În ultimele zile au fost făcute public înregistrări audio cu scopul de a distruge credibilitatea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Autorii acestor înregistrări sunt politicieni care sunt în curs de investigare sau care au fost deja condamnați pentru fapte de corupție. În urma acestui scandal este cerută acum demisia șefei DNA, Laura Kövesi.

În ultimii ani, DNA a avut un rol semnificativ, în combaterea eficientă a corupției în România chiar și la cel mai înalt nivel. Independența și marile succese ale DNA sunt văzute ca o mare realizare și în afara granițelor României. În special în societatea civilă din țările din Balcanii de Vest, DNA este prin urmare considerata un model în eforturile proprii de a lupta împotriva corupției. Orice atac asupra DNA și asupra Laurei Kövesi este, prin urmare, un atac asupra independenței sistemului judiciar și a luptei împotriva corupției.

Într-o scrisoare din 2 februarie 2017 am subliniat deja faptul ca, având în vedere evoluțiile politice interne, înlăturarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) pentru România este complet exclusă. Încercările actuale de a forța înlăturarea procurorului șef DNA din funcția actuală arată, din păcate, faptul că temerile mele sunt justificate. Tot felul de încercări de a renunța din motive politice la procedura MCV înaintea preluării de către România a Președinției Consiliului UE sunt inutile. Presupun, prin urmare, că această opțiune nu va fi luată în considerare, iar Comisia își va exprima ferm îngrijorarea față de guvernul român.

Marile progrese în justiția românească au fost posibile doar datorită aderării la UE și prin sprijinul instituțiilor europene. Cetățenii români pro-europeni, care se opun acțiunilor guvernului, au nevoie urgentă de sprijinul Comisiei. În cazul unor noi atacuri asupra independenței sistemului judiciar, ar trebui, în opinia mea, să se ia în considerare inițierea procedurii de activare a articolului 7 din Tratatul UE.”

:: Scrisoarea (în limba germană)

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Gunther Krichbaum: Înlăturarea MCV pentru România este complet exclusă”

  1. Mihail EMINOVICI spune:

    MODERAT coruptia din Romania este la un nivel maxim.
    Dezastru in spitale, dezastru in scoli, dezastru in infrastructura rutiere si feroviara = coruptie si furt = esenta MODERAT.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.