Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Andrea Chiș: Cred că, într-un viitor apropiat, putem vorbi despre dosarul electronic


19 februarie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 16 februarie 2018, în cadrul ședinței de bilanț a activității Curții de Apel Cluj, Andrea Chiș, judecător, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat, potrivit evz.ro:

Ref. implementarea dosarului electronic: ”Vă dați seama câte mii de tone de hârtie ar fi economisite anual? Se vor economisi foarte multe costuri, cu arhivari mulți, cu grefieri mai mulți. Dacă se trimite cererea de chemare în judecată, în format electronic, atunci multe costuri vor dispărea. Trebuie să fie uniformizate multe acte de procedură dar eu nu cred că este o chestie imposibilă. Dosarul electronic ar trebui să conțină toate filele scanate și să aibă toate părțile acces la el. S-ar putea spune că o anumită categorie de persoane să nu aibă acces la justiție. Mă refer aici la cei care nu au acces la un internet și de aceea susțin că acest program ar trebui să fie introdus treptat, în prima fază pentru litigiile cu profesioniști, unde niciuna dintre părți nu va putea invocat că nu are adresă de mail sau acces la internet.”

Ref prezența părților în fața instanței: ”Eu vorbesc să ai un dosar electronic, să comunici pe mail, să citești pe mail, dar nu înseamnă că părțile nu vor veni în fața unui judecător. Dacă obișnuim pe toată lumea cred că, într-un viitor apropiat, putem vorbi despre acest dosar electronic.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii