Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Dolj. Adunarea generală ordinară – 10 martie 2018. UPDATE: Completare ordine de zi. Depunere candidaturi pentru Congresul Avocaților. Candidații. A doua convocare – 17 martie 2018. Ordinea de zi completată. Decizii ale Consiliului Baroului. Hotărâri ale Adunării
19.03.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

20 martie 2018: Baroul Dolj a informat că, în cadrul Adunării generale ordinare din data de 17 martie 2018, la care au participat 297 de avocați din totalul de 672 de avocați cu drept de exercitare a profesiei, s-au hotărât următoarele, potrivit unui comunicat semnat de avocat Lucian Bernd Săuleanu, Decan:
– descărcarea Consiliului Baroului Dolj de activitatea şi gestiunea sa din perioada anului 2017;
– aprobarea proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli al baroului pentru anul 2018;
– delegații Baroului Dolj pentru Congresul Avocaților 2018.

Au fost aleși în calitate de delegați:
–  Bogdan-Valentin Mihăloiu (197 voturi)
– Maria Uţescu (176 voturi)
Mihai-Dragoş Nicu (174 voturi)
– Cristian Diaconu-Florea (113 voturi).

***

15 martie 2018: Baroul Dolj a informat că, în ședința din 15 martie 2017, Consiliul Baroului a hotărât următoarele, potrivit unui comunicat:
– un avocat participant la Adunarea Generală din 17 martie 2018 nu poate primi mai mult de două mandate de reprezentare din partea avocaților absenți;
– mandatul de reprezentare la Adunarea Generală din 17 martie 2018 nu poate fi acordat unui avocat care candidează la alegerile pentru delegația baroului la Congresul Avocaților.

***

13 martie 2018: Baroul Dolj a publicat ordinea de zi completată a Adunării generale ordinare din data de 17 martie 2018.

:: Ordinea de zi completată

***

12 martie 2018: Baroul Dolj a informat că Adunarea generală ordinară a fost convocată pentru data de 17 martie 2018, ora 10:00, potrivit unui comunicat semnat de avocat Lucian Bernd Săuleanu, Decan.

Totodată, Baroul Dolj a solicitat ca delegarea dreptului de vor prin mandat de reprezentare să se facă în timp util, conform modelului atașat, potrivit unui al doilea comunicat de avocat Lucian Bernd Săuleanu, Decan.

:: Modelul

***

8 martie 2018: Miercuri, 7 martie 2018, Baroul Dolj a publicat Ordinea de zi completată după validarea candidaturilor pentru delegații la Congresul Avocaților, potrivit unui comunicat semnat de avocat Lucian Bernd Săuleanu, Decan.

Candidații validați sunt:
– Elena Bianca Acrivopol
– Cristian Diaconu-Florea
– Bogdan-Valentin Mihăloiu
– Adrian-Cristian Moise
Mihai-Dragoș Nicu
– Mihai-Cristian Popescu
– Răzvan-Florentin Socoteanu
– Maria Uţescu.

***

23 februarie 2018: Baroul Dolj a publicat ordinea de zi completată a Adunării generale ordinare din data de 10 martie 2018, potrivit unui comunicat semnat de avocat Lucian Bernd Săuleanu, Decan.

Ordinea de zi:
– raport de activitate al Consiliului Baroului Dolj pentru anul 2017;
– raportul Comisiei de Cenzori privind verificarea activităţii financiare a Baroului Dolj în anul 2017;
– raportul Comisiei de Disciplină pentru anul 2017;
– proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli ale Baroului Dolj pentru anul 2018;
– discuţii;
– descărcarea Consiliului Baroului Dolj de activitatea şi gestiunea sa din anul 2017;
– aprobarea Proiectului de buget de venituri şi cheltuieli ale Baroului Dolj pentru anul 2018;
– avocat Lucian Bernd Săuleanu – propunere ca unul dintre cei patru delegaţi ai Baroului Dolj la Congresele Avocaţilor, desemnaţi de Adunarea Generală, să fie Preşedintele Filialei Dolj a Casei de Asigurări a Avocaţilor;
– alegerea delegaţilor Baroului Dolj la Congresul Avocaţilor 2018 şi precizarea mandatului acestora ţinând cont de priorităţile Baroului Dolj;
– discuţii referitoare la aplicarea prevederilor privind onorariile minimale;
– discuţii cu privire la necesitatea modificării Legii nr.51/1995 şi a Statutului profesiei de avocat;
– avocat Lucian Bernd Săuleanu – propunere de completare a dispoziţiilor art.81 din Statutul profesiei de avocat, în sensul introducerii următorului alineat: „Preşedinţii Filialelor Casei de Asigurări a Avocaţilor sunt delegaţi de drept ai baroului la Congresul avocaţilor şi la şedinţele Consiliului U.N.B.R., în situaţia în care Ordinea de zi cuprinde discuţii privind activitatea Casei de Asigurări a Avocaţilor şi a Filialelor C.A.A. sau orice alte aspecte referitoare la sistemul de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale ale avocaţilor”;
– avocat Lucian Bernd Săuleanu – propunere privind efectuarea unui demers către Casa de Asigurări a Avocaţilor în vederea punerii la dispoziţie a unor acte contabile privind investițiile acesteia, precum și acte contabile ale S.C. Complex balnear și de recuperare C.A.A. SRL „Corpore Sano” de la Techirghiol.
– avocat Ion Turculeanu – propunere privind reducerea de la 2% la 0,5% a contribuţiilor Filialelor C.A.A. la cheltuielile de funcţionare a Casei de Asigurări a Avocaţilor;
– avocat Ion Turculeanu – propunere privind reducerea mandatului Preşedintelui U.N.B.R. de la 4 ani la 2 ani, care poate fi reînnoit o singură dată.

Totodată, Baroul Dolj a informat că avocaţii definitivi care doresc să participe ca delegaţi la Congresul Avocaţilor 2018 sunt invitaţi să-şi depună candidatura până la data de 5 martie 2018, la Secretariatul Baroului, potrivit unui ai doilea comunicat semnat de avocat Lucian Bernd Săuleanu, Decan.

***

19 februarie 2018: Baroul Dolj a informat că Adunarea generală ordinară va avea loc la data de 10 martie 2018, ora 10:00, potrivit unui comunicat semnat de avocat Lucian Bernd Săuleanu, Decan.

Ordinea de zi:
1. raport de activitate al Consiliului Baroului Dolj pentru anul 2017;
2. raportul Comisiei de Cenzori privind verificarea activităţii financiare a Baroului Dolj în anul 2017;
3. raportul Comisiei de Disciplină pentru anul 2017;
4. proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli ale Baroului Dolj pentru anul 2018;
5. discuţii;
6. descărcarea Consiliului Baroului Dolj de activitatea şi gestiunea sa din anul 2017;
7. aprobarea Proiectului de buget de venituri şi cheltuieli ale Baroului Dolj pentru anul 2018;
8. alegerea delegaţilor Baroului Dolj la Congresul Avocaţilor 2018 şi precizarea mandatului acestora ţinând cont de priorităţile Baroului Dolj;
9. discuţii referitoare la aplicarea prevederilor privind onorariile minimale;
10. discuții cu privire la necesitatea modificării Legii nr. 51/1995 şi a Statutului profesiei de avocat.

Secțiunea nr. 5 poate fi completată cu propuneri depuse în scris la Secretariatul Baroului Dolj cu cel puțin cinci zile înainte de data Adunării.

În ipoteza în care cvorumul Adunării generale nu este legal constituit, următoarea adunare se va desfăşura la data de 17 martie 2018, ora 10:00.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti