Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Eugen Teodorovici: Nu voi accepta niciun fel de prelungire a vreunui acord de împrumut fără argumente foarte clare
20.02.2018 | JURIDICE.ro

Luni, 19 februarie 2018, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a declarat, în contextul unei întrevederi avute cu Andrew McDowell, vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, cu ocazia conferinței anuale de prezentare a activității BEI în general și, în special, a celei din România, potrivit unui comunicat: „În calitate de ministru al finanțelor, precum şi de Guvernator pentru România al BEI, aş dori ca România să continue să beneficieze de diversitatea instrumentelor şi modalităţilor de finanţare pe care Banca le pune la dispoziţie statelor membre, cu accent pe cele care pot ajuta la creşterea gradului de absorbţie al fondurilor europene nerambursabile. (…) Ne bazăm pe parteneriatul nostru solid în pregătirea preluării şi în exercitarea Preşedinţiei Consiliului UE anul viitor, pentru asigurarea unui dialog inter-instituţional eficient şi a unei bune comunicări cu toţi cei interesaţi, în vederea stabilirii arhitecturii Cadrului Financiar Multianual post 2020. (…)

Ministerul Finanțelor Publice trebuie să aibă un rol important nu doar în a colecta informațiile legate de modul în care se derulează împrumuturile cu BEI şi de stadiul acelor proiecte, ci și să se implice activ în monitorizarea trimestrială a stadiului implementării proiectelor de investiții, prin discuții la minister pentru a vedea exact dacă sunt blocaje și, mai ales, care sunt soluțiile pentru ca împrumuturile să fie trase la termenul asumat împreună cu finanțatorul. Nu voi accepta niciun fel de prelungire a vreunui acord de împrumut fără argumente foarte clare. Nevoile din România sunt foarte mari, pe diferite zone de interes pentru cetățeni și nu cred că putem justifica prin faptul că echipele care au sarcina să facă acest lucru în ministerele de linie şi nu numai, nu-și fac treaba cum ar trebui. Rolul Ministerului de Finanţe va fi să se asigure că lucrurile merg aşa cum ne dorim cu toţii.”


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.