Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

ANOSR solicită revitalizarea programului „Euro 200”

21.02.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Marți, 20 februarie 2018, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a solicitat Guvernului României, prin Ministerul Educației Naționale , să adopte o serie de măsuri care să conducă la revitalizarea Programului „Euro 200”, ca urmare a scăderii numărului de cereri înregistrate în cadrul acestui program, potrivit unui comunicat.

ANOSR a constatat că acest program, a cărui derulare a început în urmă cu 14 ani, a stimulat creșterea numărului de gospodării conectate la internet, însă lipsa indexării programului la condițiile sociale și economice actuale a condus la căderea lui în desuetudine.

Astfel, ANOSR solicită:
– creșterea plafonului de venit net maxim lunar mediu/membru de familie de la 150 lei la valoarea salariului de bază minim brut la nivel național, de la data de 31 decembrie 2017 (1450 de lei), în conformitate cu prevederile legale care statuează indexarea anuală acestui plafon cu indicele de creștere a prețurilor de consum;
– indexarea sumei acordate în bonuri valorice pentru achiziționarea sistemelor desktop/laptop-urilor/notebook-urilor cu indicele de creștere a prețurilor de consum, de la 200 euro la 600 de euro, astfel încât elevii și studenții să își poată achiziționa calculatoare performante;
– scăderea numărului necesar de credite promovate, de la 50 la 30, pentru a putea lărgi baza teoretică de aplicanți și a sprijini și studenții cu situație academică mai puțin bună, însă care se confruntă cu probleme financiare și nu își permit achiziționarea unui calculator;
– introducerea a cel puțin unui student reprezentant al organizațiilor studențești/federațiilor studențești naționale în comisiile de stabilire a eligibilității candidaților/comisiei de contestație la nivel național;
– actualizarea configurației minime a calculatoarelor care pot fi achiziționate, astfel încât acestea să fie la zi cu progresul pieței IT.

Marius Deaconu, președinte ANOSR: „Programul Euro 200 a reprezentat și reprezintă, cel puțin la nivel conceptual, una dintre măsurile cele mai pozitive luate de către Guvernul României, în ceea ce privește conectarea la societatea informațională a tinerilor cu probleme socio-economice sau din medii defavorizate. Inerția Executivului în ceea ce privește acest program a contribuit la situația în care acest program este cvasi-necunoscut în rândul studenților, doar un număr infim dintre aceștia fiind potențial beneficiari. Sperăm ca ministrul educației naționale să adopte o serie de modificări legislative în acest sens, pornind de la propunerile ANOSR.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate