« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu

Numărul de fapte penale sesizate în domeniul violenței în familie, în creștere
22.02.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Miercuri, 21 februarie 2018, Inspectoratul General al Poliției Române a informat, în cadrul conferinţei prilejuite de încheierea campaniei naţionale de prevenire a violenţei intrafamiliale „Aripi Frânte”, că numărul faptelor penale sesizate în 2017 în domeniul violenţei în familie a crescut cu 3% faţă de 2016, potrivit agerpres.ro.

Cele mai multe fapte sesizate au vizat infracțiuni de loviri și alte violențe, urmate de abandon de familie și amenințare.

Carmen Ţuicu, adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române: „Un număr mai mare de infracţiuni sesizate în anul 2017 faţă de anul 2016 ne demonstrează încrederea din ce în ce mai mare a cetăţenilor în capacitatea Poliţiei Române de a gestiona acest fenomen. (…)

Campania a fost implementată la nivel naţional în anul 2017 de peste 11.600 de poliţişti de analiză şi prevenire a criminalităţii şi ordine publică. Din totalul activităţilor desfăşurate, peste 9.000 s-au desfăşurat în mediul urban, iar alte aproape 17.300 de activităţi au avut loc în mediul rural. (…)

Un aspect important al campaniei l-a constituit dezvoltarea de noi parteneriate şi întărirea celor existente atât cu instituţiile statului cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei domestice, cât şi cu societatea civilă şi reprezentanţii media.”

 
Secţiuni: Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Numărul de fapte penale sesizate în domeniul violenței în familie, în creștere”

  1. Este evident o evoluţie spre dezvoltarea societăţii româneşti prin această creştere a numărului de sesizări.
    Însă această creştere, dacă nu vine împreună cu soluţii pentru rezolvarea acestor reale probleme, este lipsită de eficienţă şi nu produce niciun efect benefic. De aceea ar trebui să fie dezbătută şi problemă soluţionării acestor sesizări, lipsa unor soluţii efective nu va aduce un număr scăzut al victimelor violenţei în familie.
    Deci acest progres trebuie să responsabilizeze autorităţile care ar trebui să găsească soluţii legislative şi practice de soluţionare a acestor sesizări.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD