Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiTop LegalAvocaţiConsilieri juridiciExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Flux informații

Întrevedere Viorica Dăncilă – Jean-Claude Juncker

22 februarie 2018 | JURIDICE.ro

Miercuri, 21 februarie 2018, Viorica Dancilă, prim-ministrul României, a avut o întrevedere cu Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Pe agenda discuțiilor, la care a luat parte și Corina Crețu, comisar european pentru politica regională, s-au aflat și teme privind independența Justiției și lupta împotriva corupției.

Jean-Claude Juncker: „Am încredere deplină în sistemul judiciar din România. Există în mai multe ţări din Uniunea Europeană probleme în ceea ce priveşte aplicarea strictă a regulilor statului de drept, evident că am evocat această problemă. Eu nu sunt neapărat foarte îngrijorat de situația din România. Ştiu că Preşedintele României se ocupă şi el de acest lucru, veghează, ştiu că sistemul judiciar funcționează  și doamna prim-ministru ţine foarte mult la regulile statului de drept, la statul de drept, şi am observat deci tot ce se putea observa.”

Viorica Dăncilă: „Eu cred în libertatea justiției, cred în statul de drept, cred în faptul că trebuie luptat împotriva corupției, şi am specificat domnului preşedinte că atunci când va exista o îndoială trebuie să discutăm punctual, să nu vorbim la modul general, pentru a elucida sau a îndrepta ceea ce nemulțumește la nivel european. Şi cred că acest lucru, al unei bune cooperări punctuale pe lucrurile care nemulțumesc, şi nu la modul general, nu poate fi decât benefic atât pentru România cât şi pentru informarea instituțiilor europene. (…)

 Cred că justiția trebuie să fie independentă. Să vedem raportul pe care îl face ministrul justiției (cu privire la activitatea managerială la Direcția Națională Anticorupție -n.r.). Nu am avut nicio discuţie legată de acest aspect, pentru că eu cred că în justiție nu trebuie să intervină nimeni. Nu pot să vă răspund ce se va întâmpla. Vom vedea chiar mâine, am înțeles că ministrul justiției va veni cu acest raport în faţa opiniei publice, şi cred că acest lucru este important. Trebuie să lăsăm justiția să-şi facă datoria şi nu trebuie să intervenim nici din punct de vedere politic, nici din alte puncte de vedere asupra actului de justiție. Cred că aşa este corect şi cred că ceea ce se întâmplă acum în România, faptul că nimeni nu intervine, este un lucru bun.

În același timp, aş vrea ca toţi cetăţenii din România, indiferent de funcţia pe care o ocupă, să respecte directiva europeană care spune că există prezumția de nevinovăție până la condamnarea de către justiție. Justiția se înfăptuiește de către judecător, iar eu, ca eurodeputat timp de nouă ani de zile, om care am votat această directivă, aş vrea ca directivele europene să fie luate în considerare şi să fie aplicate nu numai în România, ci în toată Uniunea Europeană.”

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership