Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

CA Craiova. Dezbaterea bilanţului activităţii desfăşurate în anul 2017


22 februarie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 22 februarie 2017, a avut loc, în cadrul Adunării generale a judecătorilor Curţii de Apel Craiova, dezbaterea bilanţului activităţii desfăşurate în cursul anului 2017, cu participarea judecătorilor din circumscripţia curţii de apel, a preşedinţilor tribunalelor şi judecătoriilor arondate, potrivit unui comunicat.

La şedinţa de bilanţ au participat Andrea Annamaria Chiş, Lia Savonea, Nicoleta Margareta Ţînţ, Mihai Bogdan Mateescu, Mihai Andrei Bălan, judecători, şi Teodor Victor Alistar, membrii ai Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Moţ, judecător, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, Eugen Cristian Grigorie, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, şi avocat Lucian Bernd Săuleanu, Decan al Baroului Dolj.

Analiza activităţii desfăşurate de judecătorii Curţii de Apel Craiova în cursul anului 2017 a avut ca punct de plecare actul de justiţie desfăşurat în contextul economico-social şi legislativ actual, cu toate consecinţele pozitive dar şi cu cele ce au determinat reale dificultăţi în gestionarea managementului administrativ judiciar.

Curtea de Apel Craiova şi instanţele din raza sa de competenţă au înregistrat la nivelul anului 2017 un număr de 215164 dosare nou intrate, cumulând un rol total de 284468 de cauze, în creştere comparativ cu anul 2016 cu 2 % (respectiv 5371 de cauze)., dintre acestea soluţionându-se un număr de 218642 cauze, rezultând astfel o rata de soluţionare de 101,6%.

La finalul anului 2017 stocul a fost de 65826 de cauze, mai mic faţă de anul anterior, când dosarele ramase nesoluţionate au atins un număr de 66928.

Pe rolul Curţii de Apel Craiova, în anul 2017, a fost înregistrat un număr de 20005 cauze nou intrate care, împreună cu stocul de 3300 dosare existent la 01 ianuarie 2017, au cumulate un volum total de 23305 cauze.

Curtea de Apel Craiova continuă să se situeze pe a doua poziţie în ierarhia curţilor de apel din ţară, având o pondere de 10,1 % din totalul dosarelor nou intrate pe rolul instanţelor din ţară.

Situaţia este similară şi pentru numărul cauzelor soluţionate, Curtea de Apel Craiova având o pondere de 11,9 % din totalul hotărârilor pronunţate la nivel naţional.

Privită din perspectiva ansamblului indicatorilor de performanţă, stabiliţi de Consiliului Superior al Magistraturii, diagrama activităţii judiciare a Curţii de Apel Craiova precum şi a instanţelor arondate s-a încadrat la gradul „foarte eficient”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii