Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Regulamentul (CE) nr. 1338/2008 ref. statisticile bazate pe Ancheta europeană de sănătate realizată prin interviu


26 februarie 2018 | Elena ALBU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 48/12 din 21 februarie 2018 a fost publicat Regulamentul (UE) 2018/255 al Comisiei din 19 februarie 2018 de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1338/2008 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește statisticile bazate pe Ancheta europeană de sănătate realizată prin interviu (EHIS).

Regulamentul (CE) nr. 1338/2008 stabilește un cadru comun pentru producerea sistematică de statistici europene referitoare la sănătatea publică și la sănătatea și siguranța la locul de muncă.

În temeiul articolului 9 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 1338/2008, sunt necesare măsuri de punere în aplicare pentru a specifica datele și metadatele care urmează a fi furnizate privind starea de sănătate, factorii determinanți ai sănătății și asistența medicală care fac obiectul anexei I la regulamentul respectiv și pentru a stabili perioadele de referință și intervalele pentru furnizarea acestor date.

Datele respective reprezintă un set minim de date statistice care ar trebui să permită o mai bună monitorizare a programelor de sănătate și a politicilor Uniunii privind incluziunea socială și protecția socială, inegalitățile în materie de sănătate și îmbătrânirea în condiții bune de sănătate.

Datele confidențiale transmise de statele membre Comisiei (Eurostat) ar trebui tratate în conformitate cu principiul confidențialității statistice prevăzut în Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului, precum și în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 45/2001 al Parlamentului European și al Consiliului.

În conformitate cu articolul 6 din Regulamentul (CE) nr. 1338/2008, a fost realizată și evaluată o analiză cost-beneficiu. Aceasta a demonstrat că disponibilitatea unor date comparabile la nivelul UE va fi probabil foarte utilă pentru deciziile în materie de politici de sănătate și sociale și în scopuri științifice. Utilizarea unor instrumente comune ar trebui să permită coerența datelor între țări, chiar dacă costurile aferente vor varia în funcție de gradul de integrare a variabilelor solicitate și a metodologiei în anchetele naționale existente.

Statisticile europene bazate pe Ancheta europeană de sănătate realizată prin interviu (EHIS) se referă la starea de sănătate, la asistența medicală și la factorii determinanți ai sănătății, precum și la caracteristicile sociodemografice ale populației în vârstă de cel puțin 15 ani.

Prezentul regulament intră în vigoare la 12 martie 2018. Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Consilier juridic Elena Albu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică