Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Frans Timmermans va efectua o vizită în România. UPDATE: Desfășurarea vizitei


2 martie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

2 martie 2018: Joi, 1 mai 2018, Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a efectuat o vizită oficială în România.

În cadrul vizitei, oficialul european a avut o întrevedere cu Klaus Iohannis, Președintele României, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Principalul subiect abordat în cadrul întâlnirii a fost cel referitor la modificarea Legilor Justiţiei din România şi continuarea luptei împotriva corupției, context în care Președintele României a evidențiat eficiența Direcției Naționale Anticorupție și a reiterat angajamentul său privind respectarea statului de drept, garantarea independenţei sistemului judiciar și sprijinirea luptei împotriva corupţiei. În ceea ce privește modificarea Legilor Justiției, Klaus Iohannis a arătat că îți dorește o îmbunătățire a legislației, în contextul în care democrația și spiritul civic s-au consolidat semnificativ în România, sistemul judiciar fiind, în prezent, pe deplin independent și funcționând eficient.

La rândul său, oficialul european, a cărui vizită se desfășoară în contextul evaluărilor efectuate de către Comisia Europeană cu privire la Mecanismul de Cooperare şi Verificare, a apreciat progresele realizate de statul român în materie în ultimii ani, dar a precizat că ridicarea MCV poate avea loc numai după îndeplinirea integrală a tuturor condiţionalităţilor aferente.

Totodată, Frans Timmermans a apreciat că, deși nu există dubii cu privire la independența justiției, evenimentele din ultima perioadă au afectat imaginea României pe plan internațional.

În cadrul întrevederii cu Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului României, discuțiile s-au concentrat, de asemenea, asupra Mecanismului de Cooperare și Verificare și asupra modificărilor legislative în domenii de interes (Legile Justiției și legislația penală), oficialul român arătând că Parlamentul României acordă o deosebită atenție protejării și promovării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, în afara oricărei interferențe a instituțiilor de forță sau a serviciilor de intelligence, potrivit unui comunicat al Senatului.

***

Luni, 26 februarie 2018, Comisia Europeană a informat că Frans Timmermans, prim-vicepreședintele CE, responsabil pentru mai buna legiferare, relații interinstituționale, statul de drept și Carta drepturilor fundamentale, va efectua o vizită oficială la București, în data de 1 martie 2018, potrivit unui comunicat.

În cadrul vizitei, înaltul oficial european va avea întrevederi cu mai mulți oficiali români, între care Klaus Iohannis, Președintele României, și Viorica Dăncilă, prim-ministru.

De asemenea, Frans Timmermans se va întâlni cu reprezentanți ai sistemului judiciar din România și membri ai comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică