Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Banking

Plafonarea gradului de îndatorare, propusă de Comitetul Național de Supraveghere Macroprudențială

27 februarie 2018 | JURIDICE.ro

Marți, 27 februarie 2018, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a declarat că membrii Comitetului Național de Supraveghere Macroporudențială au luat în discuție plafonarea la 50% din venituri a gradului de îndatorare al consumatorilor la creditele contractate de la bănci sau alte instituții de creditare, însă o decizie în acest sens nu a fost încă luată, potrivit profit.ro: ”Este unul dintre subiectele de pe agendă, dar nu s-a luat nicio decizie. A rămas să discutăm la nivelul Ministerului Finanțelor și Guvernului să vedem care este punctul nostru de vedere vis-a-vis de acest subiect (…) Este o primă propunere în cadrul comitetului, dar la nivelul Ministerului Finanțelor Publice analizăm care sunt argumentele pro și contra, iar apoi la nivelul Guvernului vom avea o poziție pentru Comitetul de Supraveghere Macroprudențială. (…)

După cum a spus și unul din participanții la discuție, creditarea înseamnă satisfacerea imediată a unei nevoi viitoare și, atunci, o piață fără creditare practic nu are toate elementele pentru a fi o piață. Trebuie să lăsăm populația să apeleze la astfel de instrumente de creditare pentru nevoile pe care le au (…) Nu susțin o limitare, vedem, analizăm, dar nu împărtășesc astăzi această idee de a limita – de a fi poate mai atenți, e în regulă -, dar să nu limitezi sau chiar să ceri foarte multe condiții când o persoană se îndatorează.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică