Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Avocați, SELECTED, Sistemul judiciar, Universitaria

Premiile Societății de Științe Juridice pentru anul 2017

2 martie 2018 | JURIDICE.ro

Joi, 1 martie 2018, în cadrul GALEI JURIDICE, au fost decernate distincțiile Societății de Științe Juridice pentru anul 2017:

* instituțional

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul pregătirii profesionale a avocaților
BAROUL BUCUREȘTI

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul pregătirii profesionale a avocaților
BAROUL ILFOV

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul pregătirii profesionale a avocaților
BAROUL DOLJ

* ordine alfabetică arii de practică

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul ARBITRAJ
ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS. Avocații ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS au condus litigiul pentru cea mai mare suma obținută într-un arbitraj internațional implicând o parte română – peste 400 de milioane de euro plătiți de Enel statului român – SAPE. Spectaculozitatea sentinței, a sumei, nu au făcut altceva decât să confirme expertiza complexă a ZRP, Curtea Arbitrală de la Paris acceptând, într-o majoritate covârșitoare, pozițiile și interpretarea problemelor juridice susținute și dezvoltate în cadrul disputei.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul ASIGURĂRI
SCHOENHERR & ASOCIAȚII. Doamna avocat Adina Jivan, partener în cadrul SCHOENHERR & ASOCIAȚII a dezvoltat o practică solidă de asistență acordată societăților de asigurări în litigii având ca obiect daune din asigurări, cu implementarea unei abordări inovative a gestionării proiectelor specifice.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul BANKING
AVRAM LAW. Doamna avocat prof. univ. dr. Marieta Avram a avut o remarcabilă implicare în clarificarea unor chestiuni legate de contractele de credit.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul CONCURENȚĂ
STOICA & Asociații. Am apreciat activitatea STOICA & Asociații pentru câștigarea definitivă a cauzei în care unul din cei mai mari producători de medicamente pe plan mondial a fost acuzat de abuz de poziție dominantă.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul CORPORATE
ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII. Am apreciat activitatea ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIATII pentru implementarea Cooperativa Agricolă Vărăști, proiect în care avocații TZA au acordat asistență juridică grupului Carrefour.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul DREPTUL PENAL AL AFACERILOR
HOTCA & ASOCIAȚII. Profesorul Mihai Adrian Hotca si ceilalți avocați ai HOTCA & ASOCIAȚII au contribuit la delimitarea și poziționarea grupului de norme penale aplicabile domeniului afacerilor în sistemul dreptului românesc.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul DREPTUL SPORTULUI
ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII. Am apreciat activitatea ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII pentru succesul în litigiul Federației Române de Fotbal privind dezafilierea Clubului de Fotbal Universitatea Craiova.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul DREPTUL UNIUNII EUROPENE
BERCEA & ASOCIAȚII. Am apreciat activitatea BERCEA & ASOCIATII pentru analiza critică a transpunerii directivelor Uniunii Europene în materia dreptului afacerilor.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul DREPTUL UNIUNII EUROPENE
LIVESCU & ASOCIAȚII. Articolele și participările la conferințe (drept fiscal, data protection), ale doamnei avocat Monica Livescu își bazează în mod esențial argumentele pe argumente din dreptul UE. Mai mult, domnia sa a coordonat din partea UNBR proiectul ACTIONES, axat pe problematica aplicarii Cartei DFUE în dreptul intern, a susținut dialogul interprofesional în problematica asimilării dreptului european, a inițiat și susținut proiectele HELP și E-NACT la nivelul UNBR.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul GAMBLING
ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII. Am apreciat activitatea ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIATII, pentru încheierea cu succes a unora dintre cele mai reprezentative tranzacții pe piața jocurilor de noroc, și anume (i) achiziția Hattrick Bet, operatorul „Casa Pariurilor”, de către Fortuna Romania; (ii) achiziția Fortuna Romania de către Fortuna Entertainment Group NV.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile cu privire la LEGAL COMPLIANCE & BUSINESS ETHICS TERMS
POPOVICI NIȚU STOICA & ASOCIAȚII

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul LITIGII
SCHOENHERR & ASOCIAȚII. Domnul avocat Emeric Domokos-Hancu, partener în cadrul SCHOENHERR & ASOCIATII, a câștigat, după lupte grele, cazul Bărbulescu vs. România în fața CEDO, un caz care a redefinit la nivel european modul în care angajatorii pot monitoriza comunicările angajaților la locul de muncă.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul PROPRIETATE INTELECTUALĂ
STOICA & Asociații. Am apreciat activitatea STOICA & Asociații pentru câștigarea definitivă a primei cauze în care Consiliul Național al Audiovizualului a acuzat de publicitate înșelătoare și publicitate comparativă ilegală unul din cei mai mari producători de ape minerale din România.

* ordine alfabetică oameni

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții la dezvoltarea educației juridice de tip occidental în România
LUCIAN BERCEA

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții teoretice și practice în domeniul drepturilor omului
TITUS CORLĂȚEAN

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții în chestiuni spinoase de proprietate intelectuală
SONIA FLOREA

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții la studiul și promovarea valorilor istorice ale avocaturii românești
IOSIF FRIEDMANN-NICOLESCU

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții privind conștientizarea și respectarea dispozițiilor legale în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor
ELENA HACH

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru proiectul Legal Days
CRISTIAN JURA

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru proiectul Integritatea – încredere în raporturile sociale
RODICA AIDA POPA

DISTINCȚII SPECIALE

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru gândire juridică (Consiliul: Radu Rizoiu, Lucian Bojin, Bogdan Dumitrache și Andrei Săvescu)
NICOLAE-HORIA ȚIȚ
Pentru un avocat care pretinde (in scris) ca nu știe sa scrie, scrie destul de bine… Pentru un profesor de procedura civilă, știe (prea) mult civil… Pentru un specialist în executare silită, are prea multe argumente împotriva dării în plată… În general, Horia Țiț are prea multă bunăvoință și bună cuviință pentru a fi un autor consacrat. Așa că nu-i rămâne decât să fie un excelent gânditor al fenomenului juridic și să surprindă într-o viziune unificatoare puntea cu dublu sens între dreptul substanțial (civil) și cel procesual (civil).

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru eleganță juridică (potrivit aprecierii internilor SSJ)
CLAUDIU BUGLEA

Citeşte mai mult:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică