« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 

Tribunalul Timiș. Proces-verbal contravențional susținut cu probă VIDEO neclară. Declarația contradictorie a martorului asistent. Consecințe
05.03.2018 | Andrei PAP

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Andrei Pap

Andrei Pap

Tribunalul Timiș, soluționând apelul declarat în cauză, a reținut faptul că, în raportul agentului constatator se face vorbire despre o constatare directă și nemijlocită, deși acest aspect este contestat în cauză și, într-adevăr, nu apare surprins în înregistrarea video. Apoi, deși intimatul face trimitere la declarația martorului asistent, în același timp și martor ocular, intimatul nu face nici o precizare cu privire la detaliile de identificare a autovehiculului condus de către petent, respectiv la culoarea acestuia, observându-se că martorul ocular face vorbire despre un autovehicul de culoarea roșie și, deși în înregistrarea video apare, la ora indicată de intimat în întâmpinare – 09:58:58, un autovehicul de culoare deschisă, nici marca, nici numărul de înmatriculare nu sunt vizibile. În toate aceste circumstanțe, tribunalul apreciază că între o prezumție de simplă eroare materială în depoziția martorului (mărturie dată imediat după incidentul în cauză și menținută întru-totul în fața instanței), aspect rămas neclarificat de către intimat în prezenta cauză, și principiul potrivit căruia orice dubiu profită persoanei sancţionate, acesta din urmă se impune a prevala deoarece nu se poate stabili, dincolo de orice îndoială, că petenta, într-adevăr, a săvârșit fapta pentru care a fost sancționată(Decizia nr. 2157 din data de 29 noiembrie 2017 pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Timiș având ca obiect anulare proces-verbal de contravenție)

Andrei Pap
Avocat colaborator SVS & PARTNERS

 

 
Secţiuni: C. contravențional, Content, Jurisprudență, Jurisprudență Tribunale, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD