Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Facultatea de Drept, Universitatea din București. Locul III la concursul organizat de ICC și USCIB la New York
02.03.2018 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Vineri, 16 februarie 2018, la New York, echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat locul III la a 12-a ediție a concursului de pledoarii organizat de ICC (Camera Internațională de Comerț) și USCIB (Consiliul Statelor Unite pentru Afaceri Internaționale), potrivit unui comunicat.

Universitatea din București a fost reprezentată de studenții Maria Alexandra Avram (anul III), Alexandru Buligai-Vrânceanu (anul III) și Teodora Alexandra Gogu (anul III).

La concursul organizat de ICC/USCIB au participat următoarele 10 echipe (8 din SUA și 2 din Europa): Brooklyn Law School (SUA), Pace University School of Law (SUA), Cardozo University (SUA), Fordham University (SUA), New York Law School (SUA), New York University (SUA), Columbia Law School (SUA), St. John’s University School of Law (SUA), Universitatea Heidelberg (Germania) și Universitatea din București (România).

Concursul de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internațional Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Concursul are loc anual la Hong Kong și la Viena. Ediția a 15-a Hong Kong se va desfășura în perioada 12-18 martie 2018 iar ediția a 25-a Viena se va desfășura în perioada 24-29 martie 2018. Peste 400 de universități din întreaga lume participă anual la concursul Willem Vis, inclusiv cele mai prestigioase universități la nivel mondial.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București care participă la concursul Willem Vis (ediția Hong Kong și ediția Viena) este alcătuită din 10 studenți, care pregătesc împreună toate etapele celor 2 ediții ale concursului: Maria Alexandra Avram, Alin-Ionuț Badea, Răzvan-Nicolae Banța, Daniela Bejinariu, Alexandru Buligai-Vrânceanu, Teodora Alexandra Gogu, Andrei Gabriel Greceanu, Ana-Maria Karina Negrea, Daria-Ana Pătrășcoiu și Bogdan Popescu.

Echipa este pregătită de av. dr. Raluca Papadima, cadru didactic asociat la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Etudes Européennes.

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.