« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

TUE pendinte: anulare decizie ref. recuperarea indemnizației de expatriere și a cheltuielilor de transport
06.03.2018 | Mihaela MAZILU-BABEL, Andrei Alexandru MARCU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Andrei Alexandru Marcu

Andrei Alexandru Marcu

Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Prin cererea înregistrată în data de 22 decembrie 2017 (T-828/17, Alessandro Quadri di Cardano/Comisia Europeană), s-a solicitat Tribunalului Uniunii Europene următoarele:
– declararea nulității deciziei a PMO prin care îi este notificată recuperarea indemnizației de expatriere de 16 % care îi fusese acordată reclamantului, precum și a cheltuielilor de transport de care beneficiase în perioada de angajare la EASME, și anume începând cu data de 16 mai 2014;
– dacă este necesar, declararea nulității fișelor de salariu regularizate ca urmare a notificării deciziei menționate mai sus.

În susţinerea acestei acţiuni, reclamanta invocă două motive:
1. Decizia atacată încalcă o dispoziție de drept secundar UE;
2. Decizia atacată este afectată de o eroare vădită de apreciere și încalcă principiul încrederii legitime, al securității juridice, precum și al bunei administrări.

Dispozițiile reclamate a fi încălcate au următorul conținut normativ:

Art. 85 – Statutul funcționarilor Uniunii Europene
Orice plată nedatorată se restituie, în cazul în care beneficiarul avea cunoștință de faptul că nu existau motive pentru plata sumei respective sau în cazul în care era atât de evident că plata sumei respective nu era datorată încât era imposibil ca beneficiarul acesteia să nu fi avut cunoștință de aceasta.
Cererea de restituire trebuie întocmită în termen de cinci ani de la efectuarea plății sumei respective. Termenul menționat anterior nu este opozabil autorității împuternicite să facă numiri atunci când aceasta este în măsură să stabilească faptul că persoana în cauză a indus în eroare în mod deliberat administrația, în scopul de a obține plata sumei în cauză.

Andrei Alexandru Marcu (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea „Ovidius” Constanţa

dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator)

 
Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene, Transporturi | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD