Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul securităţii sociale
Print Friendly, PDF & Email

Salvați Copiii. Impunerea unei condiții ref. vârsta copilului în cuprinsul proiectului de lege privind alăptarea în spații publice, discriminatorie
06.03.2018 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Luni, 5 martie 2018, Organizația nonguvernamentală „Salvați Copiii” a atras atenția asupra faptului că, deși proiectul de lege privind alăptarea în spații publice, aflat în procedură legislativă la Senatul României, răspunde nevoilor de protecție a mamelor și copiilor, introducerea sintagmei până la 24 de luni în cuprinsul proiectului creează premisele unui tratament discriminatoriu, contrar interesului superior al copilului, potrivit unui comunicat.

Astfel, în forma actuală, proiectul impune arbitrar o limită de vârstă a copilului protejat împreună cu mama sa împotriva discriminării. Reprezentanții Salvați Copiii atrag atenția că, în afară de Scoția, legislațiile din Europa și alte state ale lumii nu impun un prag al
vârstei copilului, iar recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății pentru continuarea alăptării nu se oprește la vârsta de 2 ani.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii România: ”Păstrarea acestei restrângeri a vârstei copilului (24 de luni) transformă proiectul de lege într-un text juridic discriminatoriu sui generis la adresa mamelor și copiilor lor. În opinia noastră, nu există nicio rațiune juridică, medicală ori etică pentru includerea acestei limitări. Reamintim inițiatorilor propunerii legislative că orice reglementare adoptată în domeniul respectării şi promovării drepturilor copilului se subordonează cu prioritate interesului superior al copilului, principiu constituțional, în determinarea căruia trebuie să se aibă în vedere nevoile de dezvoltare fizică, psihologică, de educaţie şi sănătate, de securitate şi stabilitate şi apartenenţă la o familie ale copilului, fie de 24 de luni fie mai mare. Concluzia este că această condiționare legată de vârsta copilului încalcă dreptul la viață și dezvoltare al copilului și, pe cale de consecință, este contrară interesului său superior.”

:: Proiectul

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate