Secţiuni » Arii de practică » Business » Telecom
Telecom
Profesionişti
 

Documentele ref. accesul furnizorilor de comunicații electronice pe proprietatea publică sau privată vor fi transmise către ANCOM
08.03.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Telecom
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 7 martie 2018, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a informat că furnizorii de rețele de comunicații electronice care exercită dreptul de acces pe proprietatea publică sau privată au obligația de a transmite ANCOM, într-un anumit termen, o copie a fiecărui contract de acces sau a fiecărei hotărâri judecătorești definitive care ține loc de contract, precum și actele subsecvente, atunci când apar modificări, potrivit unui comunicat.

Nerespectarea acestor obligații se sancționează de către ANCOM cu amenzi cuprinse între 1000 și 100000 lei.

Decizia privind stabilirea formatului și a modalității de transmitere a unor documente și informații privind exercitarea dreptului de acces pe proprietatea publică sau privată de către furnizorii de rețele de comunicații electronice către Autoritate face parte din procesul de elaborare a legislaţiei secundare pentru implementarea Legii nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a rețelelor de comunicații electronice, precum și pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării rețelelor de comunicații electronice.

Sorin Grindeanu, președinte ANCOM: „Am făcut încă un pas important în implementarea Legii infrastructurii, un proiect multianual important pentru Autoritate, prin impunerea în sarcina furnizorilor de rețele de comunicații electronice a obligaţiei de a fi transparenţi cu privire la condiţiile, inclusiv tarifare, pe care le-au agreat pentru accesul pe proprietatea publică sau privată.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti