Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Inspecția Muncii. Acțiuni de control 26 februarie – 2 martie 2018
08.03.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 7 martie 2018, Inspecția Muncii a anunțat că, în perioada 26 februarie – 2 martie 2018, a desfășurat acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 3.258.500 de lei, potrivit unui comunicat.

În cadrul acțiunilor de control (1592 în domeniul relațiilor de muncă și 949 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă), Inspecția Muncii a identificat 307 persoane care lucrau fără forme legale. Totodată, angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 97 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat: ”Conștientizarea mizei sănătății și securității la locul de muncă crește în societate. Treptat, companiile au ajuns să ia în considerare tot mai mult această preocupare în cadrul organizației lor. Prin urmare, este esențial ca viitorii angajați și managerii să stăpânească aceste noțiuni, prin cunoașterea și aplicarea bunelor practici. În calitate de specialiști și de promotori ai legii prevenirii, recomandăm să fie adoptate următoarele bune practici: integrarea managementul sănătății și securității în muncă în toate etapele de funcționare a companiei (achiziție, studiu, producție), armonizarea politicii de SSM cu alte politici ale companiei (resurse umane, calitate, mediu, producție, management financiar), analizarea accidentelor de muncă și a bolilor profesionale pornind de la originea cauzelor, identificarea și evaluarea prealabilă a riscurilor, integrarea prevenirii de la proiectarea spațiilor, a echipamentelor și a stațiilor de lucru, până la metodele de lucru.”

Secţiuni: Dreptul muncii | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO