Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Vernisajul expoziției „IA-AIDOMA” la CJUE
08.03.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 5 martie 2018, a avut loc la Curtea de Justiție a Uniunii Europene vernisajul expoziției „IA-AIDOMA”, expoziție care va fi găzduită de această instituție până la data 16 aprilie 2018, potrivit unui comunicat.

Expoziția a fost organizată sub înaltul patronaj al Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului și s-a bucurat de prezența E.S. domnul ambasador Lilian Zamfiroiu, a doamnei judecător Camelia Toader, președinta Comitetului operelor de arta al CJUE, și a doamnei judecător Octavia Spineanu Matei, a domnului judecător Andrei Popescu precum și a altor personalități din cadrul Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Expoziția a fost deschisă cu alocuțiunea domnului Koen Lenaerts, Președintele CJUE, care reliefând importanța costumului tradițional românesc ca mijloc de afirmare a identității culturale individuale, i-a recunoscut, în același timp, locul în universalitate, sursă de inspirație pentru pictori celebri, ca Matisse și Renoir, atingând cotele perfecțiunii alături de piramidele egiptene și catedralele evului mediu.

Au continuat apoi organizatorii acestei expoziții, doamna Clara Moraru, fondator al institutului de limbi Languages.lu, doamna Ioana Corduneanu, fondator al asociației Semne Cusute și doamna Raluca Caranfil, membru al acestei asociații.

După câteva cuvinte de introducere a asociației Semne Cusute, proiect menit să educe publicul larg întru recuperarea și transmiterea patrimoniului imaterial privind realizarea cămășilor tradiționale, susținute cu deosebită emoție de doamna Ioana Corduneanu, expoziția a fost prezentată de doamna Raluca Caranfil.

Cele 46 de bluze tradiționale prezentate, replici ale unor originale celebre expuse în muzee de renume din New York, Toronto, Londra, Geneva etc. au uimit prim armonia realizării și prin încărcătura semnificațiilor grafice.

Această expoziție se înscrie într-un context la rândul său încărcat de semnificații majore pentru identitatea culturală și națională a României, cel al aniversării centenarului Marii Uniri din decembrie 1918.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti