JURIDICE SELECTED
 
Print Friendly, PDF & Email

Vernisajul expoziției „IA-AIDOMA” la CJUE
08.03.2018 | JURIDICE.ro


Luni, 5 martie 2018, a avut loc la Curtea de Justiție a Uniunii Europene vernisajul expoziției „IA-AIDOMA”, expoziție care va fi găzduită de această instituție până la data 16 aprilie 2018, potrivit unui comunicat.

Expoziția a fost organizată sub înaltul patronaj al Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului și s-a bucurat de prezența E.S. domnul ambasador Lilian Zamfiroiu, a doamnei judecător Camelia Toader, președinta Comitetului operelor de arta al CJUE, și a doamnei judecător Octavia Spineanu Matei, a domnului judecător Andrei Popescu precum și a altor personalități din cadrul Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Expoziția a fost deschisă cu alocuțiunea domnului Koen Lenaerts, Președintele CJUE, care reliefând importanța costumului tradițional românesc ca mijloc de afirmare a identității culturale individuale, i-a recunoscut, în același timp, locul în universalitate, sursă de inspirație pentru pictori celebri, ca Matisse și Renoir, atingând cotele perfecțiunii alături de piramidele egiptene și catedralele evului mediu.

Au continuat apoi organizatorii acestei expoziții, doamna Clara Moraru, fondator al institutului de limbi Languages.lu, doamna Ioana Corduneanu, fondator al asociației Semne Cusute și doamna Raluca Caranfil, membru al acestei asociații.

După câteva cuvinte de introducere a asociației Semne Cusute, proiect menit să educe publicul larg întru recuperarea și transmiterea patrimoniului imaterial privind realizarea cămășilor tradiționale, susținute cu deosebită emoție de doamna Ioana Corduneanu, expoziția a fost prezentată de doamna Raluca Caranfil.

Cele 46 de bluze tradiționale prezentate, replici ale unor originale celebre expuse în muzee de renume din New York, Toronto, Londra, Geneva etc. au uimit prim armonia realizării și prin încărcătura semnificațiilor grafice.

Această expoziție se înscrie într-un context la rândul său încărcat de semnificații majore pentru identitatea culturală și națională a României, cel al aniversării centenarului Marii Uniri din decembrie 1918.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate