Secţiuni » Selected
Selected
Publicare comunicate şi informări profesionaleAnunţuri evenimenteAnunţuri de recrutare
ArticoleJurisprudenţăComunicare profesională

Vernisajul expoziției „IA-AIDOMA” la CJUE


8 martie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Luni, 5 martie 2018, a avut loc la Curtea de Justiție a Uniunii Europene vernisajul expoziției „IA-AIDOMA”, expoziție care va fi găzduită de această instituție până la data 16 aprilie 2018, potrivit unui comunicat.

Expoziția a fost organizată sub înaltul patronaj al Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului și s-a bucurat de prezența E.S. domnul ambasador Lilian Zamfiroiu, a doamnei judecător Camelia Toader, președinta Comitetului operelor de arta al CJUE, și a doamnei judecător Octavia Spineanu Matei, a domnului judecător Andrei Popescu precum și a altor personalități din cadrul Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Expoziția a fost deschisă cu alocuțiunea domnului Koen Lenaerts, Președintele CJUE, care reliefând importanța costumului tradițional românesc ca mijloc de afirmare a identității culturale individuale, i-a recunoscut, în același timp, locul în universalitate, sursă de inspirație pentru pictori celebri, ca Matisse și Renoir, atingând cotele perfecțiunii alături de piramidele egiptene și catedralele evului mediu.

Au continuat apoi organizatorii acestei expoziții, doamna Clara Moraru, fondator al institutului de limbi Languages.lu, doamna Ioana Corduneanu, fondator al asociației Semne Cusute și doamna Raluca Caranfil, membru al acestei asociații.

După câteva cuvinte de introducere a asociației Semne Cusute, proiect menit să educe publicul larg întru recuperarea și transmiterea patrimoniului imaterial privind realizarea cămășilor tradiționale, susținute cu deosebită emoție de doamna Ioana Corduneanu, expoziția a fost prezentată de doamna Raluca Caranfil.

Cele 46 de bluze tradiționale prezentate, replici ale unor originale celebre expuse în muzee de renume din New York, Toronto, Londra, Geneva etc. au uimit prim armonia realizării și prin încărcătura semnificațiilor grafice.

Această expoziție se înscrie într-un context la rândul său încărcat de semnificații majore pentru identitatea culturală și națională a României, cel al aniversării centenarului Marii Uniri din decembrie 1918.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii