Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

CA Craiova. Activități desfășurate în cadrul programului “Educaţie juridică în şcoli”
09.03.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 9 martie 2018, Curtea de Apel Craiova a informat că, având în vedere protocolul încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Ministerul Public privind educaţia juridică în şcoli şi capacitatea logistică şi disponibilitatea de implicare a Curţii de Apel Craiova în procesul de educare civică a tinerilor în spiritul respectării legilor, a prevenirii săvârşirii faptelor antisociale, a dezvoltarii aptitudinilor necesare cunoaşterii şi inţelegerii regulilor sociale şi a integrării în societate şi întelegând importanta informării persoanelor tinere cu privire la rolul şi importanta sistemului judiciar, cunoasterea şi întelegerea drepturilor conferite de lege, Curtea de Apel Craiova, prin judecătorii delegaţi la Biroul de Informare şi Relaţii Publice, a continuat şi în anul 2018 desfăşurarea de activităţi specifice protocolului după următorul program, potrivit unui comunicat semnat de judecător delegat Ionel Grigorie:
– pe data de 8 martie 2018 întâlnire cu profesorii şi elevii Liceului Tehnologic Auto Craiova la ora 10:30 şi întâlnire cu profesorii şi elevii Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Craiova, la ora 13:30, întâlniri ce au avut loc la sediul unităţilor de învăţământ;
– pe data de 9 martie 2018 întâlnire cu profesorii şi elevii Colegiului Naţional “Ştefan Velovan” Craiova la sediul Curţii de Apel Craiova.

Judecătorul Ionel Grigorie, împreună cu expertul Liviu Mîndrilă au prezentat materiale vizând consecinţele nerespectării legii, drepturile copilului, drepturile personalităţii, principalele tipuri de infracţiuni şi contravenţii întâlnite în viaţa de zi cu zi de către tineri, portretul psihologic al delicventului minor, traficul de personane, fenomenul bullying în şcoli, dreptul la imagine precum şi probleme ridicate de comunicarea în spaţiul virtual şi pericolele din spaţiul social-media.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti