Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Educație juridică în primul trimestru al anului 2018
12.03.2018 | Lucian CHECHERIŢĂ

JURIDICE - In Law We Trust
Lucian Checheriță

Lucian Checheriță

De la începutul anului până acum au avut loc o mulțime de activități de educație juridică. O parte dintre ele sunt desfășurate în cadrul proiectului EDUIURIS desfășurat de asociația VeDemJust în mod permanent. O altă parte au fost desfășurate în cadrul săptămânii educației juridice declarate astfel de Ministerul Educației și Ministerul Justiției. Iată mai jos acțiunile evidențiate pe contul de Facebook „Educație juridică”.

09.03.2018: La clasele a VII-a și a VIII-a ale Școlii Gimnaziale nr. 1 din Jilava a ținut o lecție de educație juridică doamna Albulescu Camelia, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu. Tema a fost „faptele mele și consecințele acestora”.

Judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj a ținut o lecție de educație juridică pentru elevii din clasele a X-a și a XI-a de la Colegiul National „George Coșbuc” din Cluj-Napoca. Cristi este membru fondator al VeDemJust.

Studentul la Drept, Cristi Ardelean, de la Universitatea Agora din Oradea a fost la o oră de educație juridică la Școala Gimnazială nr. 1 din com. Bulz, jud. Bihor, la elevii din clasele V-VIII. Apoi, a fost la Școala primară nr. 1 din satul Munteni, comuna Bulz. Și-a încheiat ziua la elevii din Școala primară nr. 3 din satul Remeți, comuna Bulz. Cristi este membru al VeDemJust.

Studentele Grama Denisa și Munteanu Ana Maria de la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, voluntare în cadrul proiectului EdJust – Educație juridică în școli desfășurat de ASD, au mers la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, unde au susținut ore de educație juridică la clasa a X-a. Aceștia le-au vorbit elevilor despre drepturile fundamentale și le-au prezentat aspecte ce țin de dreptul penal și răspunderea penală.

Studentele la Facultatea de Drept, Universitatea din Pitești, Lorena Toma și Liliana Mănescu, împreună cu doamna Conf. Univ. Andreea Drăghici, de la Universitatea Pitești, au ținut o lecție de educație juridică pentru elevii de clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” din com. Domnești, jud. Argeș. Lorena este reprezentantă a VeDemJust în jud. Argeș.

Doamna consilier juridic, Anca Colescu a fost la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Botoșani, pentru elevii din clasele a V-a și a VIII-a. Ana este reprezentanta VeDemJust în Botoșani.

08.03.2018: Anca Colescu a ținut o lecție de educație juridică la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Botoșani, la elevii din clasa a VII-a. Tot ea a fost la Liceul Teoretic Ștefan Luchian, com. Ștefănești, jud. Botoșani, la elevii din clasele VII, VIII, X, XI. Apoi, a fost la Școala Gimnazială din com. Durnești, jud. Botoșani, la elevii din clasele VII și VIII. A încheiat la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani, cu elevii din clasele V, VII, VIII.

Judecător Natalia Gherman, de la Judecătoria Oradea, a ținut o lecție de educație juridică la Liceul „Don Orione” din Oradea la elevii de clasa a șaptea.

Judecătorul Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj, a fost la Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca pentru a ține o oră de educație juridică pentru elevii din clasa a șaptea.

07.03.2018: Membrele Smartastic LAB, Cristina, Raluca și Alina, ultima fiind cea care a scris prima carte românească pentru copii, care explică Constituția prin imagini și jocuri „Ce este Constituţia? Joacă și află!„, au vizitat Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Bucureşti.

07.03.2018: Paula Torjoc a fost pe 7 martie la Școala Gimnazială din Sîntandrei, jud. Bihor, la elevii de la clasa a VII-a. Paula a terminat Facultatea de Drept în anul 2015 și este consilier în cadrul aparatului de lucru al Consiliului Local Sîntandrei.

Florina Ghiț și Cristi Ardelean, studenți în anul III la Facultatea de Drept, Universitatea Agora din Oradea, au susținut trei ore de educație juridică la „Școala Internațională Agora” din Oradea cu elevi de clasele primare și clase gimnaziale. Florina și Cristi au urmat un curs de formare pentru predarea educației juridice nonformale ținut de asociația VeDemJust.

La Școala Gimnazială „N. Bălcescu” din Oradea au ținut lecții de educație juridică, Cristi Ardelean, student în anul III la Drept al Universității Agora Oradea și prof. jurist Căbău Ioana, la clasele a III-a D, a VI-a B și a VI-a D.

Domnul grefier Olaru Ioan Alexandru de la Parchetul Judecătoriei Sector 5 București discută despre organizarea sistemului judiciar cu elevii din clasele a IX-a și a XI-a de la Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau”, com. Brănești, jud. Ilfov.

Elevi de la Școala Barbu Catargiu din com. Meiu, au fost în vizită la Judecătoria Urziceni. Gazdele au fost doamna judecător Gulin Catalina-Maria și doamna grefier Rusenoiu Valentina, care au fost vorbit despre legi, profesia de judecător și procuror, despre minciună și adevăr, despre mită și multe alte fărădelegi.

Doamna jurist Colescu Anca a fost la elevii de la Școala Profesională Specială „Ion Pillat” din Dorohoi. Anca este consilier juridic și mama a două fete adolescente. Apoi a fost la la Școala Gimnazială din satul Epureni, comuna Ungureni, jud. Botoșani, la elevii din clasele a V-a, a VII-a și a VIII-a.

Elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca au vizitat Tribunalul Cluj unde au fost primiți de judecătorul Cristi Danileț.

06.03.2018: Doamna judecător Natalia Gherman de la Judecătoria Oradea și Cristi Ardelean, studentul la Facultatea de Drept de la Universitatea Agora din Oradea au fost la elevii din clasa a noua de la Liceul economic „Partenie Cosma” din Oradea.

Elevi de la Școala „Matei Basarab” din Târgoviște, clasa a VII-a, au vizitat Tribunalul Dâmbovița.

Avocații Andrei Lupu și Alina Epure au fost la Liceul CFR Galați unde au abordat tema violenței în familie. Participanți au fost elevi de clasa a IX-a și a XI-a.

Cristi Ardelean, student în anul III la Facultatea de Drept, Universitatea Agora Oradea a ținut o lecție de educație juridică la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd, jud. Bihor, la clasa a VI-a, apoi a ținut două ore la Școala primară nr. 3 din localitatea Peștiș, componentă a orașului Aleșd, jud. Bihor pentru elevi din clasa pregătitoare și clasele I-IV.

Judecătorul Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj, a ținut o lecție de educație juridică la elevii din clasele a IX-a și a XI-a de la Colegiul pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca.

Iulia Georgescu, notar public, a ținut un atelier de educație juridică în cadrul proiectului „RespectEDucation Academy” al organizației Liderjust la elevii de la Colegiul Național „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş.

Doamna consilier juridic, Anca Colescu, a fost la elevii de clasa a cincea și a șaptea de la Școala Gimnazială din com. Ungureni, jud. Botoșani. Apoi a ținut ore de educație juridică la elevii din clasele a V-a și a VII-a de la Liceul Tehnologic „Plopeni Mari” din Botoșani.

05.03.2018: Alexandru Mihai Scurtu, student în anul doi la Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a ținut o lecție de educație juridică la elevii din clasa a X-a de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași. Alex este membru activ în Asociația Studenților la Drept.

Doamnele avocat Rodica Ciobanu și grefier Cristina Cramarciuc, au ținut lecții de educație juridică la elevii claselor a IX-a și a X-a de la Colegiul Tehnic Rădăuți.

Judecătorul Cristi Danileț vorbește la RadioCluj despre săptămâna educației juridice.

Doamna consilier juridic Anca Colescu a dat startul în această săptămână a educației juridice: ea a ținut lecții de educație juridică la elevii de la clasele a V-a și a VII-a de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani, apoi la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani, elevilor din clasa a IX-a și a X-a.

22.02.2018: Astăzi, doamnele profesoare Ana-Maria Bejan, Roxana Topor, Roxana Chirea și Ramona Elena de la Universitatea „Spiru Haret” din Constanța au fost oaspeții Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Constanța, la elevii din clasele a X-a și a XI-a.

13.02.2018: Este lansată la București cartea „Legea pe-nțelesul tinerilor” scrisă de judecătorul Cristi Danileț. Se poate achiziționa din orice librărie Humanitas sau comanda online aici.

31.01.2018: Azi, Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj a ținut o lecție de educație juridică pentru 200 de elevi de la Liceul Avram Iancu din Cluj-Napoca. A abordat următoarele teme: consumul de etnobotanice, traficul de droguri, traficul de persoane, șantajul, abuzul sexual, înșelăciunea.

10.01.2018: Doamna consilier juridic Anca Colescu a ținut azi o lecție de educație juridică studenților de la Facultatea de Științe ale Educației din Suceava. Anca este reprezentant al VeDemJust în județul Botoșani.

Consilier juridic Lucian Checheriță
Președinte VeDemJust

Secţiuni: Content, Opinii, Selected, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO