Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Comisia Europeană. Fuziunea dintre Essilor și Luxottica


1 martie 2018 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Concurență, Flux informații
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Joi, 1 martie 2018, Comisia Europeană a aprobat, în temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice, fuziunea propusă între Essilor și Luxottica, doi lideri în industria optică. Comisia a concluzionat că fuziunea nu va afecta în mod negativ concurența în Spațiul Economic European sau vreo parte substanțială a acesteia, potrivit europa.eu.

Margrethe Vestager, comisar responsabil cu politica în domeniul concurenței: „Misiunea noastră este de a ne asigura că o fuziune nu va duce la prețuri mai mari sau la opțiuni reduse. În acest caz, pentru opticieni și consumatori din UE. Am primit feedback de la aproape 4.000 de opticieni într-un test de piață în Europa că Essilor și Luxottica nu ar câștiga puterea de piață pentru a dăuna concurenței. Cum rezultatul testului de piață nu a susținut preocupările noastre inițiale, putem permite ca această fuziune să se desfășoare necondiționat.

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică