« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

HG ref. familia ocupațională de funcții bugetare „Justiție” și Curtea Constituțională, adoptată de Guvern
15.03.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Lege 9, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 15 martie 2018, Ministerul Justiției a informat că în cadrul ședinței de Guvern a fost adoptată o Hotărâre pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă, precum și a condițiilor de acordare a acestuia pentru familia ocupațională de funcții bugetare „Justiție” și Curtea Constituțională, potrivit unui comunicat.

Noul cadru legal impune actualizarea și înlocuirea dispozițiilor interne cu o Hotărâre de Guvern pentru aprobarea principalelor condiții de acordare a sporului pentru condiții de muncă grele, periculoase sau vătămătoare personalului din cadrul sistemului justiției, conform art. 23 din Legea nr. 153/2017.

Locurile de muncă pentru care se acordă sporul pentru condiții grele, vătămătoare sau periculoase sunt stabilite, potrivit legii, în baza buletinelor de determinare sau, după caz, expertizare, emise de către autoritățile abilitate în acest sens.

Sporul pentru condiții grele, vătămătoare sau periculoase se acordă în condițiile în care, la eliberarea buletinelor de determinare sau, după caz, de expertizare a locurilor de muncă, s-au avut în vedere cel puțin unul dintre următoarele criterii: risc de îmbolnăvire, solicitare nervoasă, risc de accidentare și indici de morbiditate.

Cuantumul sporului pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase se stabilește prin ordin sau, după caz, decizie a ordonatorului de credite, în urma identificării factorilor care sunt avuți în vedere la încadrarea locurilor de muncă în condiții grele, vătămătoare sau periculoase, astfel:
a) spor de la 10,1% până la 15% din salariul de bază pentru personalul care își desfășoară activitatea sub influenta a 4 factori de risc din cei prevăzuți la art. 5 din regulamentul-cadru;
b) spor de la 5,1% până la 10% din salariul de bază pentru personalul care își desfășoară activitatea sub influenta a 3 factori de risc din cei prevăzuți la art. 5 din regulamentul-cadru;
c) spor de până la 5% din salariul de bază pentru personalul care își desfășoară activitatea sub influenta a 2 factori de risc din cei prevăzuți la art. 5 din regulamentul-cadru.

:: Hotărârea

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD