Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Satu Mare. Onorariu avocat și concluzii scrise, depuse împreună. Respingere cerere cheltuieli de judecată
17.03.2018 | Mirela MANOLE

Mirela Manole

Mirela Manole

Tribunalul Satu Mare a hotărât, în baza art. 452 C. proc. civ., respingerea cererii de acordare a cheltuielilor de judecată reprezentând onorariu de avocat (600 RON), întrucât chitanța fost depusă odată cu formularea concluziilor scrise, a doua zi după închiderea dezbaterilor asupra fondului. Astfel, a fost depășit termenul prevăzut pentru depunerea lor la dosar. (Decizia nr. 308 din 19 iunie 2017 pronunțată de Secția I civilă a Tribunalului Satu Mare, având ca obiect acțiune în constatare)

Mirela Manole
Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Tribunalul Satu Mare. Onorariu avocat și concluzii scrise, depuse împreună. Respingere cerere cheltuieli de judecată”

 1. Avocatul le-a depus după închiderea dezbaterilor crezând, probabil că judecătorul o să le i le încuviinţeze automat, fără dezbatere, fără ca partea adversă să aibă ocazia să le examineze sau să le conteste în vreun fel, fără respectarea contradictorialităţii.
  Asta arată cât de generalizată este cultura cheltuielilor de judecată puse în cârca perdantului.
  Sau o fi încercat special să le sustragă judecăţii? La ce s-o fi gândit?
  Nu ştie oare că orice element faptic sau de drept se pune în discuţia părţilor?
  Ce ne facem dacă clientul câştigă şi refuză să plătească onorariul imputându-i avocatului lipsa de diligenţă şi competenţă pentru recuperarea celor 600 lei?
  Poate fi disciplinat avocatul că a pierdut termenul de depunere a dovezilor ducând la prejudicierea intereselor propriului client?
  Desigur!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.