« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Judecătoria Deva. Momentul de la care curge termenul de prescripție în cazul uzucapiunii extratabulare
23.03.2018 | Mirela MANOLE

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Mirela Manole

Mirela Manole

Judecătoria Deva a hotărât că momentul începerii curgerii termenului de uzucapiune extratabulară îl reprezintă data decesului proprietarului tabular, și nu data certă a intrării în posesia imobilului (așa cum se întâmplă în cazul uzucapiunii de lungă durată reglementată de Codul civil). În speță, în vederea stabilirii momentului curgerii termenului de prescripție achizitivă de 20 de ani, instanța a constatat că nu s-a probat decesul proprietarilor tabulari, aceștia fiind prezumați a fi în viață, astfel că nu se pune problema împlinirii termenului prevăzut de art. 28 din Decretul-lege nr. 115/1938 pentru unificarea dispoziţiilor privitoare la cărţile funciare. (Sentința nr. 1000 din data de 3 mai 2017 pronunțată de Secția civilă a Judecătoriei Deva, având ca obiect dobândire drept de proprietate prin uzucapiune)

Mirela Manole
Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

 
Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență Judecătorii, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD