« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Executori judecătoreşti
Official partner: Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România
Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti
JURIDICE

UNBR. Proiectul național privind aniversarea Centenarului Marii Uniri de către profesia de avocat din România
19.03.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În cadrul ședinței Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România din data de 19-20 ianuarie 2018, cu privire la Proiectul național privind aniversarea Centenarului Marii Uniri de către profesia de avocat din România, Comisia Permanentă a decis următoarele:
– aprobarea creșterii costurilor de editare a lucrării „Contribuției avocaților la realizarea Marii Uniri”, în aceleași condiții, astfel cum a fost prezentată, la maxim 35.000 lei, urmând ca decizia să fie supusă ratificării Consiliului UNBR;
– inițierea și organizarea de acțiuni cu sprijinul UNBR la propunerea Barourilor Arad, Bihor, București, Sibiu, Timiș; în concordanță cu Hotărârea Consiliului UNBR din 16 decembrie 2016, UNBR va sprijini și coopera cu barourile, la cererea acestora, în organizarea unor acțiuni integrate Proiectului. În ședințele de Consiliu planificate a se desfășura la Alba-Iulia (22-23 iunie 2018) și Iași (24-25 august 2018) vor fi abordate, cu prioritate, tematici ce vizează și contribuția avocaților la realizarea Marii Uniri, dar și contribuția avocaților la dezvoltarea și consolidarea statului bazat pe drept, în care profesia de avocat este indispensabilă;
– se va propune aprobarea de către Consiliul UNBR a organizării unui eveniment național (conferință, sesiune festivă de comunicări, masa rotundă, evocări etc), distinctă de activitatea organelor profesiei de avocat, împreună cu Baroul București, Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților (INPPA), Uniunea Juriștilor, Uniunea Națională a Notarilor Publici din București (UNNPR), Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ), Uniunea Națională a Practicienilor în Insolventa (UNPIR). Comisia Permanentă vă supune spre examinare Consiliului UNBR propunerea de a se realiza o medalie jubiliară dedicată „Contribuției avocaților la realizarea Marii Uniri”, o plachetă tematică corespunzătoare și a rugat pe decanul Baroului Alba să verifice posibilitatea încredințării de către municipalitatea Alba Iulia a unei alei a unui parc din municipiul Alba-Iulia pe care avocații să planteze copaci (stejari, brazi), astfel încât aleea să poarte pe viitor denumire „Avocații și Marea Unire”.

Comisia Permanentă a stabilit ca în toate acțiunile inițiate pentru celebrarea Marii Uniri să se conlucreze cu facultățile de istorie, muzeele și arhivele județene sau arhivele naționale, inclusiv cu Institutul de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române.

UNBR recomandă barourilor ca acțiunile de formare profesională continuă organizate în 2018 să vizeze și teme privind rolul și funcțiile avocatului în apărarea și dezvoltarea statului național roman unitar, bazat pe lege.

:: Buletinul informativ al Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, al Comisiei Permanente a UNBR și privind activitatea barourilor, Serie Nouă, anul V, nr. 17 din 12 martie 2018(pag. 23-24)

 
Secţiuni: Executori judecătorești, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD