Secţiuni » Mesaje de condoleanţe
Mesaje de condoleanţe

In memoriam prof. univ. dr. ION DOGARU
21.03.2018 | Daniela Miruna TĂTOIU

Secţiuni: Content, Mesaje de condoleanțe, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
 Daniela Miruna Tătoiu

Daniela Miruna Tătoiu

După ce am citit nenumărate mesaje de condoleanțe din partea oamenilor recunoscători de multitudinea de sfaturi și de ajutor necondiționat din partea acestui om minunat, am constatat cu tristețe în suflet că doar oameni ai dreptului și-au expus recunoștința și regretul față de pierderea domnului profesor, fondator și decan al facultății de Drept din Craiova.

Am hotărât să încep această scrisoare de regret față de pierderea domnului Ion Dogaru prin a povesti cum am cunoscut acest om minunat și de neprețuit.

În momentul în care am intrat la Facultatea de Drept din Craiova mă simțeam sigură și stingheră prin atâția studenți familiarizați sau nu cu lumea dreptului, care au învățat cu sârguință pentru a susține și a intra cu brio la Facultatea de Drept la buget, în timp ce eu, chiar dacă mi-am dorit încă de la o vârstă fragedă să urmez acest drum greu dar plin de satisfacții profesionale, poate că nu am avut suficientă dorință și determinare pentru a susține examenul de admitere, așa că mi-am depus dosarul și am intrat la taxă, ulterior cu suficient efort și determinare în anul 2 de facultate am trecut de la taxă la buget.

În timpul studiului într-o pauză dintre două cursuri, l-am întâlnit la biblioteca Facultății de Drept pe domnul Dogaru, el fiind mereu prezent între studenți dându-le sfaturile și puterea necesare pentru a merge mai departe. Mereu avea un zâmbet larg așternut pe față, fiind dispus în orice moment a spune o glumă pentru a-ți înveseli ziua și a te ajuta cu un sfat pentru a trece este perioadele dificile când simți că nu vei putea niciodată să asimilezi toată materia.

Chiar dacă nu am avut niciodată onoarea de a-mi fi profesor, atât cunoștințele acestuia în domeniul dreptului cât și vasta experiența de viață a dânsului erau mereu prezente ca o aură ce-l înfășura.

Dorința de a ajuta studenți nu se rezuma doar la a da sfaturi sau o vorba bună, ci și prin aceea de a oferi materiale de studiu, domnul Dogaru donând colecția acestuia de carte, aceasta formând Fondul de Carte Ion Dogaru prezent la Biblioteca Facultății de Drept.

Și nu în ultimul rând, țin a-i mulțumi dânsului pentru faptul că, atât eu cât și alți mii de studenți, pot acum să își urmeze visul și să descopere fascinanta lume a Dreptului.

Doresc să-mi exprim condoleanțe familiei pentru pierderea suferită.

Drum bun și plin cu flori! Odihnească-se în pace!

Daniela Miruna Tătoiu
Facultatea de Drept, Craiova

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti