Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

MJ. Ghidul privind drepturile procedurale ale persoanelor suspecte sau acuzate: dreptul la informare şi dreptul la traducere şi interpretare
22.03.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 21 martie 2018, Ministerul Justiției a publicat Ghidul privind drepturile procedurale ale persoanelor suspecte sau acuzate: dreptul la informare şi dreptul la traducere şi interpretare, potrivit unui comunicat.

Ghidul cuprinde prezentarea generală a directivei 2010/64/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind dreptul la interpretare și traducere în cadrul procedurilor penale şi directivei 2012/13/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind dreptul la informare în cadrul procedurilor penale, modalitățile de transpunere a acestora în legislația fiecărui stat partener, studii de caz, legislația conexă, precum și jurisprudența instanțelor naționale, a Curții Europene de Justiție şi a Curții Europene a Drepturilor Omului în domeniu. Cele 700 de exemplare tipărite vor fi distribuite judecătorilor din statele partenere, respectiv România, Germania și Croația.

Ghidul a fost elaborat de experții din sistemul judiciar al celor trei state, în urma consultărilor avute cu practicieni în cadrul a șase sesiuni comune de formare profesională, în cadrul proiectului „Instruirea judecătorilor în domeniul respectării drepturilor cetățenilor din Uniunea Europeană pe parcursul procedurilor penale”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul „Justiție” aferent anului 2014.

:: Ghidul
:: Ghidul (în limba engleză)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti