Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

UE-ONU: Votul din regiunea Crimeea la alegerile din Rusia, ilegal. UPDATE: România dezavuează anexarea Crimeei și a Sevastopolului


21 martie 2018 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Miercuri, 21 martie 2018: Ministerul Afacerilor Externe reamintește că România nu recunoaște anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă și, prin urmare, nu recunoaște organizarea de alegeri pe acest teritoriu, poziție împărtășită la nivelul UE și al statelor membre. MAE reafirmă și cu acest prilej sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional, potrivit unui comunicat.

***

Marți, 20 martie 2018: Uniunea Europeană și Organizația Națiunilor Unite cataloghează drept ilegal votul desfășurat în regiunea Crimeea în cadrul alegerilor prezidențiale din Rusia din 18 martie, potrivit uawire.org.

Maja Kocijancic, secretar de presă: „Uniunea Europeană nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului de către Rusia și, prin urmare, nu recunoaște alegerile organizate în această peninsulă. Activitatea observatorilor OSCE și observarea de către diplomații UE nu a cuprins și peninsula.”

Stephane Dujarric, purtător de cuvânt al secretarului general al ONU: „În ceea ce privește situația din Crimeea, Adunarea Generală s-a exprimat în mai multe rânduri, în special prin Rezoluția 68/262 privind „integritatea teritorială a Ucrainei” și Rezoluția 71/205 privind „situația drepturilor omului în Republica Autonomă Crimeea și orașul Sevastopol.” În legatură cu alegerile nule din Crimeea, secretarul general al ONU a reamintit rezoluția Adunării Generale a ONU privind integritatea teritorială a Ucrainei și recunoașterea Rusiei ca un stat invadator.

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică