Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Baroul Cluj. Precizări ref. informații apărute în presă cu privire la alegerile pentru funcția de decan
22.03.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 21 martie 2018, Consiliul Baroului Cluj a transmis următoarele, potrivit unui comunicat al cărui text îl redăm integral:

Stimați colegi,

Consiliul Baroului Cluj a constatat că începând cu luna februarie 2018 au apărut în mass media (publicații online și tipărite) o serie de articole privitoare la alegerile organelor noastre de conducere care vor avea loc în martie 2018. 

Analizând aceste articole în ședința din 20 martie 2018, Consiliul Baroului Cluj a ajuns la concluzia că ele cuprind o serie de informații false, prezentări tendențioase și jigniri la adresa unor candidați la funcția de decan, care se circumscriu unei intenții vădite de influențare nelegitimă a opțiunilor de vot ale membrilor Baroului Cluj. 

O astfel de atitudine a presei este jignitoare nu doar față de acei candidați care au fost atacați într-un mod nedemn și trivial, ci și față de fiecare dintre noi, constituind un afront la adresa profesiei de avocat, o ingerință nepermisă în procesul electoral al baroului și nu în ultimul rând o ofensă pentru că pune implicit la îndoială discernământul nostru de a vota responsabil pentru alegerea organelor de conducere.

Consiliul Baroului Cluj a hotărât să nu răspundă acestor atacuri nedemne din presă pentru a evita amplificarea imixtiunilor în procesul electoral și crearea unor tensiuni care să afecteze buna desfășurare a acestora. 

Facem apel la toți membrii Baroului Cluj să voteze conform propriei conștiințe, liberi de orice influențe exterioare. 

Catalogările și apelativele ireverențioase sau vulgare, propagarea unor informații false, punerea în scenă a unor alegeri înaintea alegerilor reale și alte asemenea mijloace de manipulare nu trebuie să-și producă efectele dacă vrem ca alegerile care vor urma să fie oneste și rezultatul lor să reflecte opțiunile noastre exprimate responsabil. 

Noi îi cunoaștem pe candidați, sunt colegii noștri.”


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.