Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

2 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Solicitare spor de consemn pentru judecătorii de drepturi și libertăți și grefieri

22.03.2018 | JURIDICE.ro

Vineri, 9 martie 2018, Comisia 2 – Resurse umane și organizare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a luat în discuție solicitarea unor judecători și grefieri din cadrul Tribunalului Arad de completare a art. 5 alin. (3) și art. 89 alin. (3) din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1375/2015, în sensul stabilirii unui spor de consemn la domiciliu a judecătorului de drepturi si libertăți și a grefierilor planificați în ședințele de judecată în materie penală.

Comisia a decis să își însușească punctul de vedere al Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii și să transmită solicitarea ministrului Justiției pentru a avea în vedere aspectele semnalate de autorii sesizării.

:: Minuta (pct. 24)


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Solicitare spor de consemn pentru judecătorii de drepturi și libertăți și grefieri”

 1. Florin-Iulian HRIB spune:

  Just!
  Dar şi mai bine, în opinia mea, ar fi să se recunoască orele suplimentare efectuate de grefierii care intră în şedinţe penale şi să li se compenseze cu ore libere. Pentru că de multe ori eram planificat de permanenţă, dar nu eram chemat efectiv la lucru. În schimb, de
  multe ori am stat pînă la ora 18 sau 19 în sală, apoi pînă la ora 21 ca să introduc soluţiile şi mi s-a cerut de către unii juzi să stau peste program sau să lucrez acasă în weekend pentru a redacta încheierile…
  Iar cînd am cerut în scris compensarea acelor ore suplimentare, mi s-a spus că e o „sfidare”, o „obrăznicie”, că „nu a îndrăznit nimeni să ceară aşa ceva”!

  • Forţarea salariaţilor să muncească fără să fie plătiţi este considerată sclavie modernă, este absolut şi strict interzisă, contravine şi Constituţiei şi CEDO şi Convenţiei de la Geneva împotriva sclaviei.
   Nu e nicio glumă, orele suplimentare trebuie plătite.
   Persoana care care care face aprecieri de agest gen, şi anume că solicitarea legală a drepturilor salariale este o „sfidare” sau „obrăznicie” poate fi adusă în faţa comisiei de disciplină.
   Este o atitudine de intimidare şi hărţuire a grefierului, pentru a preîntâmpina litigiile de muncă din partea grefierilor, situaţie care agravează comportamentul deja abuziv al acelei persoane.
   Instituţia reprezentată de acea persoană care încearcă suprimarea litigiilor în acest fel va răspunde civil pentru acest comportament delictual.
   Nerespectarea regulilor privitoare la legislaţia muncii, neglijenţă gravă, hărţuire, intimidare, obligarea grefierilor să scoată dosarele din incinta instanţei şi să lucreze acasă, lucru care încalcă legea arhivelor şi circulaţia documentelor în instanţe.
   Există mai multe teorii juridice prin care poate fi îndreptată această anomalie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.