Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Teodor Meleșcanu: Investiţia cea mai importantă a unei ţări este educaţia
23.03.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 22 martie 2018, Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, a participat la cea de-a șaptea ediție a Conferinței Lauder de diplomație și afaceri internaționale pentru învățământul liceal – „2Day Ambassador”, potrivit unui comunicat a Ministerului Afacerilor Externe.

Conferința „2Day Ambassador – The Lauder International Conference on Diplomacy and Global Affairs for High Schools” este organizată anual începând cu 2012 și urmărește promovarea domeniilor diplomației și relațiilor internaționale în rândul elevilor de liceu.

Teodor Meleșcanu, potrivit agerpres.ro: „Investiţia cea mai importantă a unei ţări este educaţia, este una pe termen lung, dar cea mai importantă decât toate. (…) Cetăţenii trebuie să fie educaţi, capabili să facă propria lege şi să hotărască în consecinţă. (…)

Propaganda şi alte astfel de mijloace sunt folosite pe larg pentru a distruge reţeaua societăţii. Schimbarea cea mai importantă din lumea modernă e social media, ceea ce ne permite să fim informaţi aproape instantaneu când se petrece ceva, dar, în acelaşi timp, e un instrument ce poate fi folosit în mod negativ, astfel încât să fie un instrument al războiului, pentru că tocmai ce am menţionat războiul hibrid. În faţa acestor schimbări, diplomaţii rămân un fel de insulă cu abordări conservatoare. (…) Corpul diplomatic luptă din greu pentru a face faţă provocărilor din social media. (…) Sunt multe schimbări în lume şi în război, dar există ceva ce rămâne peren şi ăsta este interesul naţional al unei ţări, care rămâne farul nostru călăuzitor. Diplomaţia este un fel de artă. (…) Obiectivul principal al ambasadorilor şi diplomaţilor este interesul naţional. (…)”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.