Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Teodor Meleșcanu: Investiţia cea mai importantă a unei ţări este educaţia


23 martie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 22 martie 2018, Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, a participat la cea de-a șaptea ediție a Conferinței Lauder de diplomație și afaceri internaționale pentru învățământul liceal – „2Day Ambassador”, potrivit unui comunicat a Ministerului Afacerilor Externe.

Conferința „2Day Ambassador – The Lauder International Conference on Diplomacy and Global Affairs for High Schools” este organizată anual începând cu 2012 și urmărește promovarea domeniilor diplomației și relațiilor internaționale în rândul elevilor de liceu.

Teodor Meleșcanu, potrivit agerpres.ro: „Investiţia cea mai importantă a unei ţări este educaţia, este una pe termen lung, dar cea mai importantă decât toate. (…) Cetăţenii trebuie să fie educaţi, capabili să facă propria lege şi să hotărască în consecinţă. (…)

Propaganda şi alte astfel de mijloace sunt folosite pe larg pentru a distruge reţeaua societăţii. Schimbarea cea mai importantă din lumea modernă e social media, ceea ce ne permite să fim informaţi aproape instantaneu când se petrece ceva, dar, în acelaşi timp, e un instrument ce poate fi folosit în mod negativ, astfel încât să fie un instrument al războiului, pentru că tocmai ce am menţionat războiul hibrid. În faţa acestor schimbări, diplomaţii rămân un fel de insulă cu abordări conservatoare. (…) Corpul diplomatic luptă din greu pentru a face faţă provocărilor din social media. (…) Sunt multe schimbări în lume şi în război, dar există ceva ce rămâne peren şi ăsta este interesul naţional al unei ţări, care rămâne farul nostru călăuzitor. Diplomaţia este un fel de artă. (…) Obiectivul principal al ambasadorilor şi diplomaţilor este interesul naţional. (…)”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii