Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

PwC BRS scoate la vânzare un teren în suprafață de 8,9 ha situat în Colentina
26.03.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Content
JURIDICE - In Law We Trust

PwC Business Recovery Services (BRS), divizia de insolvență și restructurare a PwC România, scoate la vânzare prin licitație publică deschisă cu strigare, olandeză, un teren în suprafață totală de 89.502 mp situat pe Șoseaua Colentina din București, aflat în proprietatea Bel Rom Nouă SRL – societate aflată în procedura de faliment.

Licitația pentru vânzarea terenului aflat în proprietatea Bel Rom Nouă SRL este fixată pentru data de 12 aprilie 2018, prețul de pornire fiind de 24,4 milioane EUR, iar prețul minim de adjudecare coborând la 22,5 milioane EUR.

BelRom este un fond de investiții din Belgia, controlat de Carl Decoopman, Steven Van Den Bossche și Hendrik Danneels. Grupul de investitori a intrat pe piața locală în urmă cu aproximativ cincisprezece ani. În anul 2008, BelRom a deschis European Retail Park din Bacău, ulterior redenumit Hello Shopping Park, în urma unei investiții de aproximativ 60 de milioane de euro. În mai 2010, fondul investise deja circa 400 milioane euro pe piața locală, fiind unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de pe piața spațiilor comerciale. Bel Rom Nouă SRL – în faliment este o societate înființată în anul 2007. În anul 2008, societatea a achiziționat cele două loturi de teren intravilan în București totalizând 8,9 ha, având ca scop dezvoltarea unui proiect imobiliar și a unor spații de birouri.

La momentul declanșării blocajului pe piața imobiliară, societatea a înghețat demararea proiectului, iar în luna iunie a anului 2012 a intrat în procedura de insolvență. În octombrie 2016, societatea Bel Rom Nouă a intrat în faliment, iar în anul 2017 PwC BRS a preluat mandatul de lichidator judiciar.

Edward Macnamara, liderul departamentului de Consultanţă de Management şi Tranzacţii, PwC România: „Alocăm un interes deosebit valorificării activelor de tipul acesta (in distress), urmărind prin proiectele noastre să menținem un contact permanent între potențialii investitori și cei în nevoie de surse de finanțare. Avem o experiență vastă și alocăm resurse permanent pentru dezvoltarea acestei linii de servicii din cadrul departamentului de restructurare. Ne dorim să valorificăm experiența și rețeaua noastră de contacte la nivel de regiune prin facilitarea valorificării activelor din procedurile de insolvență din piața locală.” 

PwC BRS este departamentul de insolvență și restructurare al PwC România, din care face parte o echipă completă de specialiști în domeniul financiar și juridic. Echipa include avocați specializați în domeniul insolvenței, foști coordonatori ai departamentelor bancare de restructurare (workout), practicieni în insolvență care au coordonat proiecte de anvergură și, nu în ultimul rând, specialiști care au lucrat pe partea de creditare în bănci de prestigiu. Principalele arii acoperite de PwC BRS sunt: insolvența, elaborarea de planuri de restructurare în insolvență, precum și în afara procedurii, proiecte de fuziuni și achiziții (M&A) pentru societăți aflate în dificultate, vânzări de active in distress, analiză independentă a afacerii, consiliere în restructurarea datoriilor, redresare financiară (turnaround) și accesare de capital.

Despre PwC

Scopul PwC este de a construi încredere în sânul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Firmele din rețeaua PwC ajută organizațiile și indivizii să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. PwC o rețea de firme prezentă în 158 de țări cu mai mult de 236.000 de specialiști dedicați oferirii de servicii de calitate de audit, consultanță fiscală și consultanță pentru afaceri.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti