Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Pitești a formulat o nouă trimitere preliminară: Ioniță și alții, cauza C-205/18. UPDATE: Curtea a schimbat denumirea cauzei


11.04.2018 | Daniel-Mihail ȘANDRU
Secţiuni: Articole, CJUE, Content, Dreptul muncii, Opinii, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust
Daniel-Mihail Șandru

Daniel-Mihail Șandru

11 aprilie 2018: Acestei trimiteri preliminare, Curtea de Justiție i-a schimbat denumirea în „Dospinescu și alții”.

***

Curtea de apel Pitești a formulat o nouă trimitere preliminară, înregistrată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene: Ioniță și alții, cauza C-205/18. Potrivit încheierii 30 ianuarie 2018 textul trimiterii este următorul:

„Sesizează Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru pronunțarea unei hotărâri preliminare asupra următorului aspect:

Dacă articolele 114 alin. (3), 151 și 153 din TFUE, precum și prevederile Directivei-cadru 89/391/CEE și ale directivelor individuale subsecvente trebuie interpretate ca opunându-se instituirii de către un stat membru a unor termene și proceduri care lipsesc de accesul la justiție pentru încadrarea locurilor de muncă în condiții speciale, cu consecința împiedicării lucrătorilor nou angajați de a le fi recunoscute drepturile la securitate și sănătate în muncă ce derivă din stabilirea acestor condiții conform reglementărilor naționale.

Suspendă judecata cauzei până la pronunțarea asupra prezentei sesizări, ca și asupra celei înregistrate sub nr. C-134/17, Mucea.”

Notă. Menționăm că în cauza C-134/17, Mucea, CJUE s-a pronunțat prin hotărârea din 21 martie 2018.

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanțele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susținut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE și FJR

Prof. univ. dr. Daniel-Mihail Șandru

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti