ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Pitești a formulat o nouă trimitere preliminară: Ioniță și alții, cauza C-205/18. UPDATE: Curtea a schimbat denumirea cauzei
11.04.2018 | Daniel-Mihail ȘANDRU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Daniel-Mihail Șandru

Daniel-Mihail Șandru

11 aprilie 2018: Acestei trimiteri preliminare, Curtea de Justiție i-a schimbat denumirea în „Dospinescu și alții”.

***

Curtea de apel Pitești a formulat o nouă trimitere preliminară, înregistrată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene: Ioniță și alții, cauza C-205/18. Potrivit încheierii 30 ianuarie 2018 textul trimiterii este următorul:

„Sesizează Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru pronunțarea unei hotărâri preliminare asupra următorului aspect:

Dacă articolele 114 alin. (3), 151 și 153 din TFUE, precum și prevederile Directivei-cadru 89/391/CEE și ale directivelor individuale subsecvente trebuie interpretate ca opunându-se instituirii de către un stat membru a unor termene și proceduri care lipsesc de accesul la justiție pentru încadrarea locurilor de muncă în condiții speciale, cu consecința împiedicării lucrătorilor nou angajați de a le fi recunoscute drepturile la securitate și sănătate în muncă ce derivă din stabilirea acestor condiții conform reglementărilor naționale.

Suspendă judecata cauzei până la pronunțarea asupra prezentei sesizări, ca și asupra celei înregistrate sub nr. C-134/17, Mucea.”

Notă. Menționăm că în cauza C-134/17, Mucea, CJUE s-a pronunțat prin hotărârea din 21 martie 2018.

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanțele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susținut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE și FJR

Prof. univ. dr. Daniel-Mihail Șandru

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate