Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul Concurenței. Investigație ref. majorarea prețului la ouăle de consum


28 martie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Marți, 27 martie 2018, Consiliul Concurenței a informat că a declanșat o investigație pe piaţa producţiei şi comercializării ouălor de
consum din România, ca urmare a unor suspiciuni privind efectuarea de demersuri în scopul majorării artificiale a prețurilor, potrivit unui comunicat.

Sesizarea Consiliului Concurenței reprezintă un demers al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. În cadrul analizelor efectuate pe piața ouălor de consum s-a constatat faptul că, deși majorările de preț de la sfârșitul anului 2017 ar putea să fie explicate, în context european, prin prisma unor factori conjuncturali, nu se poate explica amplitudinea creșterii prețurilor la produsele autohtone, comparativ cu media prețurilor la nivelul Uniunii Europene, de la 82,9%, în septembrie, la 104%, în noiembrie. În același timp, analiza a arătat că au existat creșteri importante ale prețurilor de achiziție de către comercianți, preţurile crescând în medie cu 57% în luna noiembrie față de luna septembrie 2017. Prețurile de vânzare la raft au crescut, în medie, cu 49% în acelaşi interval.

În acest context, în perioada 6-22 martie 2018, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile mai multor furnizori, urmând ca documentele ridicate să fie analizate în scopul identificării existenței sau inexistenței unor abateri de la dispozițiile legale privind concurența. În ipoteza în care Consiliul Concurenței va identifica existența unor încălcări ale dispozițiilor legale, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică